Projektek - Élelmiszertechnológiai Intézet

1. LEZÁRT PÁLYÁZATOK

  • Természetes alapú, antibiotikumokat kiváltó, új hozamfokozó fejlesztése és gyakorlatba átültetése.
  • Pályázati azonosító: GOP-1.1.1-11-2012-0549
  • Konzorciumi partner: Deka-Hyb Kft.
  • Növényi extraktumok (gyümölcsök) hatóanyagainak egyszeri dózisát tartalmazó, per os bevételre szánt preventív gyógyhatású készítmény
  • Pályázati azonosító: AGR_PIAC_13-1-2013-0039
  • Konzorciumi partner: Jánerhús Kft.
  • „Egészséges alapanyagok-egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés minőségi fejlesztésére és a fogyasztói tudatosság növelésére a teljes ellátási láncban kiemelt projekt
  • Pályázati azonosító: TÁMOP-6.1.2.B -14/1-2015-0001
  • Nagy biomassza produkciójú magyar energiafűz fajták nemesítése biotechnológiai módszerekkel
  • Pályázati azonosító: GOP-1.1.1-11-2012-0365
  • Konzorciumi partner: Agrár Béta Kft.
  • Az Univer Product Zrt. fűszerpaprika és ipari paradicsom kutatási programja
  • Pályázati azonosító: GINOP-2.2.1-15-2016-00003
  • Konzorciumi partner: Univer Zrt.
  • KnowInFood KNOWLEDGE TRIANGLE FOR FOOD INNOVATION BY HARNESSING THE TRADITION AND ASSURING SUSTAINABILITY
  • partnerek: Lucian Blaga University of Sibiu;Solina Romaina; The University of Lyon; University of Food Technology Plovdiv (Bulgaria)
  • TÁMOP-4.1.1.F-13/1-2013-0004 „Munkaerő-piaci igényeknek megfelelő gyakorlat orientált képzések, szolgáltatások a Debreceni Egyetemen Élelmiszeripar, Gépészet, Informatika, Turisztika és Vendéglátás területen (2014-2015)
  • Kooperatív képzések és oktatási innováció a szakmai tanárképzésben Kelet-Magyarországon (KOSZT)” című EFOP-3.5.2-17-2017-00001 azonosítószámú projekt (2018-2020)

2. FOLYAMATBAN LÉVŐ PÁLYÁZATOK

  • Mikrobiom metagenomikai és metaproteomikai vizsgálata takarmányozás hatására gazdasági haszonállatoknál
  • Pályázati azonosító: GINOP-2.3.2-15-2016-00042
  • Fogyasztói igényekhez igazodó, gazdaságilag jelentős haszonhalaink (harcsa, ponty, süllő) genetikai erőforrásainak és tenyésztés-technológiájának innovatív fejlesztése - GOODFISH
  • Pályázati azonosító: GINOP-2.3.2-15-2016-00025
  • Pre-, és probiotikumtartalmú takarmánykiegészítő fejlesztése az állatok antioxidáns-, humorális és celluláris immunstátuszának javítására
  • Pályázati azonosító: GINOP-2.2.1-15-2017-00104
  • Konzorciumi partner: Nagisz Zrt.
  • Új típusú extrakciós technológia kidolgozása és alkalmazása a meggy anthocyanin tartalmának kinyerésére és ezáltal magas hozzáadott értékű élelmiszer fejlesztése
  • Pályázati azonosító: GINOP-2.2.1-15-2017-00079
  • Konzorciumi partner: Sorapharm Kft.
  • EFOP 3.6.1.-16-2016-00022 Debrecen Venture Catapult Program
  • GINOP-2.2.1-15-2017-00048 azonosító számú, „Innovatív fejlesztések a gabonaalapú élelmiszeripari és ipari kutatások területén”
  • 2018-2.1.3-EUREKA – Innovatív kompozit és dúsított lisztek fejlesztése a sütőipari termékek táplálkozási tulajdonságainak javítására. Konzorcium (Magyarország): BALMAZ-SÜTŐDE Élelmiszeripari Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. (konzorciumvezető) és DE MÉK Élelmiszertechnológiai Intézet.
Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 08. 11:31