Visegrad+ Grant

Sikeres Visegrad+ Grant pályázat

Vízkészletek rehabilitációja Ukrajnában címmel sikeres pályázatot nyújtott be a Földhasznosítási, Műszaki és Precíziós Technológiai Intézet, amelynek célcsoportja elsősorban az Ukrajnában vízkészlet-gazdálkodással összefüggő mérnöki tanulmányokat folytató egyetemi hallgatók köre. A projekt megvalósításában részt vesz az Ukrán Víz- és Környezetmérnöki Nemzeti Egyetem, a Nyitrai Szlovák Mezőgazdasági Egyetem, a Krakkói Mezőgazdasági Egyetem, valamint a Brnoi Mendel Egyetem is.

Az érintett egyetemek korábban is sikeresen pályáztak a V4 Grant forrásaira előbb a “Fenntartható Vízgazdálkodás és Hidrológiai Biztonság a V4 országokban és Ukrajnában”, majd a “Visegrád – Víz – Biztonság” címmel megvalósult oktatásfejlesztéssel összefüggő és hallgatók számára továbbképzéseket nyújtó projektek keretében.

E projekt keretében kurzusokat szervezünk a V4 országokban minden érintett ország hallgatója számára, ahol az egyetemek fő, specifikus profiljait képviselő tudásra épülő készségfejlesztés a fő cél.

Az angol nyelvű kurzusokon való részvétel iránt érdeklődő minden hallgatót szívesen látunk, az aktuális információk a Visegrad+ Grant oldalon követhetők majd.

A projekt 2023. szeptember 25-én kezdődik és 2025. március 15-én ér véget.

Legutóbbi frissítés: 2024. 07. 05. 11:09