Hírek

Tisztelettel meghívom Önt és munkatársait James Kachungwa Lugata doktorjelölt nyilvános vitájára

Tisztelettel meghívom Önt és munkatársait Arnóczkyné Jakab Dóra doktorjelölt nyilvános vitájára

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán csaknem kétszáz hallgató szerzett diplomát a most záruló félévben. A végzettek a Főépület Díszudvarán, ünnepélyes keretek között tettek esküt az agrárium szolgálatára és kapták meg okleveleiket.

Tisztelettel meghívom Önt és munkatársait Isma Benmazouz doktorjelölt nyilvános vitájára

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság (AKIT) saját gabonafajtáival és alternatív növényeivel jelent meg az Öko Expo előrendezvényeként megszervezett szántóföldi fajtabemutatón. A pénteki hajdúnánási eseményen ökológiai termesztésben is jól alkalmazható növényeket, precíziós eszközöket és technológiai megoldásokat ismerhettek meg a gazdálkodók.

A Magyar Tudományos Akadémia Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjjal ismerte el a Debreceni Egyetem MÉK Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet adjunktusának eredményeit. Kiss Nikolett Éva a kémiai műtrágyák alternatívájaként szolgáló pelletált baromfitrágyáról szóló publikációjával érdemelte ki a díjat.

Oktatói-kutatói csereprogramok, valamint hallgatóik számára elérhető angol nyelvű képzési lehetőségek, rövid nyári programok, egy-két szemeszteres tanulmányok iránt érdeklődött pénteken a Debreceni Egyetemen öt amerikai egyetem küldöttsége. A delegáció három karon tett látogatást.

A legújabb haltani kutatási eredményekről, a horgászturizmus helyzetéről, valamint az idegenhonos halfajok hazai természetes vizekben betöltött szerepéről is szó volt a Magyar Haltani Társaság XX., jubileumi konferenciáján a Debreceni Egyetemen. A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszéke által szervezett tudományos rendezvényen 24 előadás hangzott el, amelyeket szakmai vita követett.

Tisztelettel meghívom Önt és munkatársait Mohunnad Massimi doktorjelölt nyilvános vitájára

Tisztelettel meghívom Önt és munkatársait Virág István Csaba doktorjelölt nyilvános vitájára