Tehetséggondozás

Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja

A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja (DETEP) csaknem egy évtizede nyújt szakmai és anyagi támogatást a tehetséges, érdeklődő hallgatók számára. Olyan hallgatókat választanak ki, akik képesek önálló munkát végezni tanári irányítás mellett, az eredményeiket szakcikkek vagy tanulmányok, diákköri munka formájában ismertetik. A jól teljesítő hallgatók a program keretében ösztöndíjban részesülnek.

Tudományos Diákkör

Az önálló tudományos eredményeket elérő hallgatók, eredményeiket társaik, tanáraik számára is bemutatják a diákköri konferenciákon. Az eredményesen szereplő hallgatók, az Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon képviselhetik a Kart, azonban akár nemzetközi szinten is lehetőség kínálkozik a szakmai bemutatkozásra. A diákkörös hallgatók számára számos pályázati lehetőség egyben anyagi hátteret is biztosíthat a szaktanszék és a témavezető támogatása mellett.

Tormay Béla Szakkollégium

A Szakkollégium 2002-ben alakult. Jelenleg 47 hallgató tagja. Rendszeresen látnak vendégül nemzetközi hírű tudósokat, szakembereket előadások tartására, továbbá a hallgatók meghívására saját oktatókat kérnek fel vitavezetésre. Szakmai kirándulások teszik teljessé az információszerzés lehetőségét. Támogatják a hallgatók kutatási munkáját, TDK tevékenységét, külföldi tanulmányútjait. Hazatérve beszámolót tartanak társaik számára annak érdekében, hogy segítsék társaikat pályázni, felkészítsék őket a tanulmányút hasznos eltöltésére. További információk

Kerpely Kálmán Szakkollégium

2010. márciusában alakult meg a Szakkollégium. A Szakkollégium a hagyományokat a mai kor adottságainak megfelelően szeretné ápolni, modern, gyakorlati ismereteket tartalmazó programokat biztosít az egyetemi hallgatók számára. A Szakkollégium céljai között a tehetséggondozás, a magas színvonalú gyakorlati képzés, a hazai és külföldi munkaerő-piaci szereplőkkel, vállalkozásokkal való kapcsolattartás szerepel. További információk

    Esélyháló Mentor Program a Debreceni Egyetemen

    A „Versenyképes Debreceni Egyetem TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0013” pályázat keretében megvalósuló mentor program legfontosabb célja a Debreceni Egyetemen tanuló hátrányos helyzetű, roma és fogyatékossággal élő fiatalok esélyegyenlőtlenségének csökkentése, hogy a speciális igényű fiataloknak nagyobb esélyük legyen tehetségük kibontakoztatására a felsőoktatásban.

    A program részletei itt olvashatók.

    Legutóbbi frissítés: 2024. 01. 11. 09:34