Műszer neve | Típus | Specifikáció | Rutinszerűen mit mérnek vele? | Referencia | Felelős, elérhetősége | Szervezeti egység |
---|---|---|---|---|---|---|
Húsfeldolgozó üzemegység | Tumbler RÜHLE MKR 150; Pácológép RÜHLE PR8; Hidraulikus töltőgép TALSA H20; Főző-füstölő berendezés KERRES RET-C 1600; Klipszelő POLY CLIP SCD700; Vákuumcsomagoló PM-VC 400 UIG; Sütő-pároló LAINOX CEV 061S; Szuvidáló kamra SUVI355; Húsdaráló asztali TALSA W82; Mosogatógép SAMMIC P100; Ipari ládamosó HOONVED HD60 BT; Alapanyag hűtő FAGOR CUP-11G; Kutter aprító forgótányéros TALSA K15; Jégkészítő gép ICEMATIC E60; Húsdaráló DIAMOND TS12; Elektromos szeletelő TRE SPADE D300 | Húsipari munkafolyamatok oktatása, egészségvédő és funkcionális élelmiszerek fejlesztése, valamint az innovatív, illetve hagyományos élelmiszeripari technológiák bemutatása, mindezeken keresztül a tudás-transzfer szolgáltatások biztosítása a gazdasági szféra számára | Bélbe vagy formába töltött húskészítmények (debreceni, virslik, préselt sonkák, felvágottak) Pácolt-füstölt és pácolt füstölt-főtt húskészítmények (szalonnák, bacon-ök, sonkák, stb.) Bélbe töltött előkészített húsok (nyers sütő- és grillkolbászok, különböző fűszerezéssel) Fűszerezett előkészített húsok (pácolt és/vagy elősütött grillhúsok különböző fűszerezéssel) Sous-vide termékek (vákuumcsomagolásban alacsony hőmérsékleten előfőzött húsok |
https://mek.unideb.hu/hu/gyakorlatorientalt-elelmiszeres-kepzes | Dr. Stündl László, +36 52 508 444 / 88504 stundl@agr.unideb.hu |
Élelmiszertechnológiai Intézet |
Tejfeldolgozó üzemegység | Tejfogadó ABREX CIP MINI-CIP; Tejpasztőröző MESTER 100; Pasztőrkád MN 300 P; Sajtkád MN 180; Savanyítókád MN 180 S HENGERES; Pneumatikus sajtprés PS 6; Pohártöltő - és zárógép ABREX FIL UNIFLUX-TIROL; Hűtőkamra FRIGO 04, 4,4 M2; Fagyasztógép GELATO 50; Kutter KUTTER 40; Vákuumcsomagoló PM-VC 400 UIG; Mosogatógép SAMMIC P100; Botturmix DIAMOND MIV 30; Vajköpülő FJ10; Fölöző szeparátor PJ 125; Analóg vízfürdő FUNKE GERBER WB; Centrifuga zsírvizsgálathoz FUNKE GERBER Nova Safety Benchtop Centrifuge Gyors nedvesség meghatározó RADWAG MA50 | Tejipari munkafolyamatok oktatása, egészségvédő és funkcionális élelmiszerek fejlesztése, valamint az innovatív, illetve hagyományos élelmiszeripari technológiák bemutatása, mindezeken keresztül a tudás-transzfer szolgáltatások biztosítása a gazdasági szféra számára | Pasztőrözött fogyasztói tej és tejszín Ízesített tejek (kakaós és karamellás tej, jeges kávé) Vaj és ízesített vaj Tejföl (különböző zsírtartalommal) Natúr és különböző gyümölcsös joghurtok (ivó és réteges változatok is) Kefir Friss sajtok (gomolya) natúr és különböző fűszeres ízesítéssel Félkemény sajtok - natúr és különböző fűszeres ízesítéssel Ordakészítmények (savókrém és –sajtok, vagy ricotta) Nyerstej átvételi paramétereinek vizsgálata |
https://mek.unideb.hu/hu/gyakorlatorientalt-elelmiszeres-kepzes | Dr. Stündl László, +36 52 508 444 / 88504 stundl@agr.unideb.hu |
Élelmiszertechnológiai Intézet |
Malom üzemegység | Mintatisztító és osztályozó rostagép PFEUFFER SLN3; Hántoló - koptatógép TM05 SATAKE; Rostagép laboratóriumi PFEUFFER SORTIMAT K5; Nedvesség meghatározó mérleg Pfeuffer HE LITE; Koptatógép VILI 11; Köves malom forgószitával MB250; V-alakú homogenizáló (5 l) Selecta VS-5; Vákuumcsomagoló PMVC 400 UIG; | Malomipari munkafolyamatok oktatása, egészségvédő és funkcionális élelmiszerek fejlesztése, valamint az innovatív, illetve hagyományos élelmiszeripari technológiák bemutatása, mindezeken keresztül a tudás-transzfer szolgáltatások biztosítása a gazdasági szféra számára | Hagyományos lisztek (búza, rozs, zab, kukorica, rizs, köles, szemescirok, hajdina, tritikálé, fénymag) Fenti magvakból darák és korpák Szénhidrát csökkentett lisztek, lisztekeverékek Kedvező álettani hatású anyagokkal dúsított lisztkeverékek Csökkentett glutén tartalmú lisztkeverékek Lisztkeverékek, alapporok |
https://mek.unideb.hu/hu/gyakorlatorientalt-elelmiszeres-kepzes | Dr. Stündl László, +36 52 508 444 / 88504 stundl@agr.unideb.hu |
Élelmiszertechnológiai Intézet |
Sütőipari üzemegység | Félautomata osztó-gömbölyítő gép DS30; Kiflisodró gép FR2C50; Tésztanyújtógép SZ510B; Hőlégkeveréses kemence RXB-610-SMART; Sokkoló hűtő-fagyasztó LAINOX RDM 122S; Kemence HP-833; Kelesztő kamra F-608; Habverő-keverő gép MX20B; Dagasztógép MIXUP TER 30 | Sütő- és édesipari munkafolyamatok oktatása, egészségvédő és funkcionális élelmiszerek fejlesztése, valamint az innovatív, illetve hagyományos élelmiszeripari technológiák bemutatása, mindezeken keresztül a tudás-transzfer szolgáltatások biztosítása a gazdasági szféra számára | Vizes és tejes tésztából készült péksütemények Dúsított tésztából készült péksütemények Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk Omlós tésztából készült finom pékáruk Leveles tésztából készült finom pékáruk Kakaó tartalmú és egyéb bevonómasszák és ezekkel készült édesipari készítmények Tartós édesipari lisztes készítmények (sós és édes kekszek) Cukorkaáruk Csokoládé és csokoládékészítmények |
https://mek.unideb.hu/hu/gyakorlatorientalt-elelmiszeres-kepzes https://www.youtube.com/watch?v=09xeO4Q5NxA&feature=youtu.be |
Dr. Stündl László, +36 52 508 444 / 88504 stundl@agr.unideb.hu |
Élelmiszertechnológiai Intézet |
Tésztaipari üzemegység | Tésztagyártó sor MAC 30 INOX, EAC 60-E C; Szárítókamra | Tésztaipari munkafolyamatok oktatása, egészségvédő és funkcionális élelmiszerek fejlesztése, valamint az innovatív, illetve hagyományos élelmiszeripari technológiák bemutatása, mindezeken keresztül a tudás-transzfer szolgáltatások biztosítása a gazdasági szféra számára | Dúsított száraztészták Ízesített száraztészták Színezett száraztészták Körettészták (orsó, kagyló, széles metélt, spagetti) Leves betétek (cérnametélt) Csökkentett energia tartalmú száraztészták Csökkentett gluténtartalmú száraztészták Lisztkeverékekből készült száraztészták Durum száraztészták tojással dúsított száraztészták |
https://mek.unideb.hu/hu/gyakorlatorientalt-elelmiszeres-kepzes | Dr. Stündl László, +36 52 508 444 / 88504 stundl@agr.unideb.hu |
Élelmiszertechnológiai Intézet |
Zöldség-gyümölcs feldolgozó | Zöldség- gyümölcsmosó HAGYO; Gyümölcslé - prés HAGYO; Daráló, szeletelő, cutter ROBOTCOUPE 501W; Konyhai multifunkcionális robotgép MA 752; Magozó gép HAGYO 1000; Pasztőrőző HAGYO P200; Lécsomagoló HAGYO; Aszaló CFD 700; Aszaló CFD 700; Vákuumszárító szekrény CERAVAC 25; Kisüzemi extraktor NORMAG 300 L VESSEL EXTRACTION; Vákuum bepárló HEIDOPLH HEI-VAP, VACUUBRAND MD 4C; Liofilizáló CERALIO 10; Szuperkritikus folyadék extraktor CERA SZFE XTR; Rotációs vákumbepárló készülék BESE HEI VAP VALVE; Ipari ládamosó HOONVED HD60 BT | Zöldség-gyümölcs feldolgozási munkafolyamatok oktatása, egészségvédő és funkcionális élelmiszerek fejlesztése, valamint az innovatív, illetve hagyományos élelmiszeripari technológiák bemutatása, mindezeken keresztül a tudás-transzfer szolgáltatások biztosítása a gazdasági szféra számára | Zöldség- és gyümölcslevek (natúr, vagy vegyes változatban is), szörpök Lekvárok, csatnik, szószok, dip-ek Zöldség- és gyümölcs aszalványok, -szárítmányok Zöldség- és gyümölcskivonatok Növényi hatóanyag-kivonatok, extraktumok, liofilizátumok |
https://mek.unideb.hu/hu/gyakorlatorientalt-elelmiszeres-kepzes https://www.youtube.com/watch?v=jKBZqZ3TG2o&feature=youtu.be |
Dr. Stündl László, +36 52 508 444 / 88504 stundl@agr.unideb.hu |
Élelmiszertechnológiai Intézet |
Legutóbbi frissítés:
2024. 10. 29. 09:52