Műszerregiszter - Élelmiszertechniológiai Intézet

Műszer neve Típus Specifikáció  Rutinszerűen mit mérnek vele? Referencia Felelős, elérhetősége Szervezeti egység
Húsfeldolgozó üzemegység Tumbler RÜHLE MKR 150; Pácológép RÜHLE PR8; Hidraulikus töltőgép TALSA H20; Főző-füstölő berendezés KERRES RET-C 1600; Klipszelő POLY CLIP SCD700; Vákuumcsomagoló PM-VC 400 UIG; Sütő-pároló LAINOX CEV 061S; Szuvidáló kamra SUVI355; Húsdaráló asztali TALSA W82; Mosogatógép SAMMIC P100; Ipari ládamosó HOONVED HD60 BT; Alapanyag hűtő FAGOR CUP-11G; Kutter aprító forgótányéros TALSA K15; Jégkészítő gép ICEMATIC E60; Húsdaráló DIAMOND TS12; Elektromos szeletelő TRE SPADE D300 Húsipari munkafolyamatok oktatása, egészségvédő és funkcionális élelmiszerek fejlesztése, valamint az innovatív, illetve hagyományos élelmiszeripari technológiák bemutatása, mindezeken keresztül a tudás-transzfer szolgáltatások biztosítása a gazdasági szféra számára Bélbe vagy formába töltött húskészítmények (debreceni, virslik, préselt sonkák, felvágottak)
Pácolt-füstölt és pácolt füstölt-főtt húskészítmények (szalonnák, bacon-ök, sonkák, stb.)
Bélbe töltött előkészített húsok (nyers sütő- és grillkolbászok, különböző fűszerezéssel)
Fűszerezett előkészített húsok (pácolt és/vagy elősütött grillhúsok különböző fűszerezéssel)
Sous-vide termékek (vákuumcsomagolásban alacsony hőmérsékleten előfőzött húsok
https://mek.unideb.hu/hu/gyakorlatorientalt-elelmiszeres-kepzes Dr. Stündl László, +36 52 508 444 / 88504
stundl@agr.unideb.hu
Élelmiszertechnológiai Intézet
Tejfeldolgozó üzemegység Tejfogadó ABREX CIP MINI-CIP; Tejpasztőröző MESTER 100; Pasztőrkád MN 300 P; Sajtkád MN 180; Savanyítókád MN 180 S HENGERES; Pneumatikus sajtprés PS 6; Pohártöltő - és zárógép ABREX FIL UNIFLUX-TIROL; Hűtőkamra FRIGO 04, 4,4 M2; Fagyasztógép GELATO 50; Kutter KUTTER 40; Vákuumcsomagoló PM-VC 400 UIG; Mosogatógép SAMMIC P100; Botturmix DIAMOND MIV 30; Vajköpülő FJ10; Fölöző szeparátor PJ 125; Analóg vízfürdő FUNKE GERBER WB; Centrifuga zsírvizsgálathoz FUNKE GERBER Nova Safety Benchtop Centrifuge Gyors nedvesség meghatározó RADWAG MA50 Tejipari munkafolyamatok oktatása, egészségvédő és funkcionális élelmiszerek fejlesztése, valamint az innovatív, illetve hagyományos élelmiszeripari technológiák bemutatása, mindezeken keresztül a tudás-transzfer szolgáltatások biztosítása a gazdasági szféra számára Pasztőrözött fogyasztói tej és tejszín
Ízesített tejek (kakaós és karamellás tej, jeges kávé)
Vaj és ízesített vaj
Tejföl (különböző zsírtartalommal)
Natúr és különböző gyümölcsös joghurtok (ivó és réteges változatok is)
Kefir
Friss sajtok (gomolya) natúr és különböző fűszeres ízesítéssel
Félkemény sajtok - natúr és különböző fűszeres ízesítéssel
Ordakészítmények (savókrém és –sajtok, vagy ricotta)
Nyerstej átvételi paramétereinek vizsgálata
https://mek.unideb.hu/hu/gyakorlatorientalt-elelmiszeres-kepzes Dr. Stündl László, +36 52 508 444 / 88504
stundl@agr.unideb.hu
Élelmiszertechnológiai Intézet
Malom üzemegység Mintatisztító és osztályozó rostagép PFEUFFER SLN3; Hántoló - koptatógép TM05 SATAKE; Rostagép laboratóriumi PFEUFFER SORTIMAT K5; Nedvesség meghatározó mérleg Pfeuffer HE LITE; Koptatógép VILI 11; Köves malom forgószitával MB250; V-alakú homogenizáló (5 l) Selecta VS-5; Vákuumcsomagoló PMVC 400 UIG; Malomipari munkafolyamatok oktatása, egészségvédő és funkcionális élelmiszerek fejlesztése, valamint az innovatív, illetve hagyományos élelmiszeripari technológiák bemutatása, mindezeken keresztül a tudás-transzfer szolgáltatások biztosítása a gazdasági szféra számára Hagyományos lisztek (búza, rozs, zab, kukorica, rizs, köles, szemescirok, hajdina, tritikálé, fénymag)
Fenti magvakból darák és korpák
Szénhidrát csökkentett lisztek, lisztekeverékek
Kedvező álettani hatású anyagokkal dúsított lisztkeverékek
Csökkentett glutén tartalmú lisztkeverékek
Lisztkeverékek, alapporok
https://mek.unideb.hu/hu/gyakorlatorientalt-elelmiszeres-kepzes Dr. Stündl László, +36 52 508 444 / 88504
stundl@agr.unideb.hu
Élelmiszertechnológiai Intézet
Sütőipari üzemegység Félautomata osztó-gömbölyítő gép DS30; Kiflisodró gép FR2C50; Tésztanyújtógép SZ510B; Hőlégkeveréses kemence RXB-610-SMART; Sokkoló hűtő-fagyasztó LAINOX RDM 122S; Kemence HP-833; Kelesztő kamra F-608; Habverő-keverő gép MX20B; Dagasztógép MIXUP TER 30 Sütő- és édesipari munkafolyamatok oktatása, egészségvédő és funkcionális élelmiszerek fejlesztése, valamint az innovatív, illetve hagyományos élelmiszeripari technológiák bemutatása, mindezeken keresztül a tudás-transzfer szolgáltatások biztosítása a gazdasági szféra számára Vizes és tejes tésztából készült péksütemények
Dúsított tésztából készült péksütemények
Tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk
Omlós tésztából készült finom pékáruk
Leveles tésztából készült finom pékáruk
Kakaó tartalmú és egyéb bevonómasszák és ezekkel készült édesipari készítmények
Tartós édesipari lisztes készítmények (sós és édes kekszek)
Cukorkaáruk
Csokoládé és csokoládékészítmények
https://mek.unideb.hu/hu/gyakorlatorientalt-elelmiszeres-kepzes

https://www.youtube.com/watch?v=09xeO4Q5NxA&feature=youtu.be
Dr. Stündl László, +36 52 508 444 / 88504
stundl@agr.unideb.hu
Élelmiszertechnológiai Intézet
Tésztaipari üzemegység Tésztagyártó sor MAC 30 INOX, EAC 60-E C; Szárítókamra Tésztaipari munkafolyamatok oktatása, egészségvédő és funkcionális élelmiszerek fejlesztése, valamint az innovatív, illetve hagyományos élelmiszeripari technológiák bemutatása, mindezeken keresztül a tudás-transzfer szolgáltatások biztosítása a gazdasági szféra számára Dúsított száraztészták
Ízesített száraztészták
Színezett száraztészták
Körettészták (orsó, kagyló, széles metélt, spagetti)
Leves betétek (cérnametélt)
Csökkentett energia tartalmú száraztészták
Csökkentett gluténtartalmú száraztészták
Lisztkeverékekből készült száraztészták
Durum száraztészták
tojással dúsított száraztészták
https://mek.unideb.hu/hu/gyakorlatorientalt-elelmiszeres-kepzes Dr. Stündl László, +36 52 508 444 / 88504
stundl@agr.unideb.hu
Élelmiszertechnológiai Intézet
Zöldség-gyümölcs feldolgozó Zöldség- gyümölcsmosó HAGYO;  Gyümölcslé - prés HAGYO; Daráló, szeletelő, cutter ROBOTCOUPE 501W; Konyhai multifunkcionális robotgép MA 752; Magozó gép HAGYO 1000; Pasztőrőző HAGYO P200; Lécsomagoló HAGYO; Aszaló CFD 700; Aszaló CFD 700; Vákuumszárító szekrény CERAVAC 25; Kisüzemi extraktor NORMAG 300 L VESSEL EXTRACTION; Vákuum bepárló HEIDOPLH HEI-VAP, VACUUBRAND MD 4C; Liofilizáló CERALIO 10; Szuperkritikus folyadék extraktor CERA SZFE XTR; Rotációs vákumbepárló készülék BESE HEI VAP VALVE; Ipari ládamosó HOONVED HD60 BT Zöldség-gyümölcs feldolgozási munkafolyamatok oktatása, egészségvédő és funkcionális élelmiszerek fejlesztése, valamint az innovatív, illetve hagyományos élelmiszeripari technológiák bemutatása, mindezeken keresztül a tudás-transzfer szolgáltatások biztosítása a gazdasági szféra számára Zöldség- és gyümölcslevek (natúr, vagy vegyes változatban is), szörpök
Lekvárok, csatnik, szószok, dip-ek
Zöldség- és gyümölcs aszalványok, -szárítmányok
Zöldség- és gyümölcskivonatok
Növényi hatóanyag-kivonatok, extraktumok, liofilizátumok
https://mek.unideb.hu/hu/gyakorlatorientalt-elelmiszeres-kepzes

https://www.youtube.com/watch?v=jKBZqZ3TG2o&feature=youtu.be
Dr. Stündl László, +36 52 508 444 / 88504
stundl@agr.unideb.hu
Élelmiszertechnológiai Intézet
Legutóbbi frissítés: 2024. 10. 29. 09:52