Dr. Diósi Gerda
- Száraztészta fehérje dúsítási lehetőségei
- Száraztészta rost dúsítási lehetőségei
- Száraztészta gyógy- és fűszernövényekkel való dúsítási lehetőségei
- Rost felhasználási lehetőségek a sütő- és száraztészta iparban
- Liszt alapú élelmiszerek fejlesztése
Dr. Jevcsák Szintia
- Malomipari termékek előállítása, fejlesztése. Gabonafélék alkalmazása sütőipari próbatermékek készítésében. Adott lisztek különböző arányokban való felhasználásának meghatározása, dúsítóanyagok alkalmazása kedvező minőségű próbatermék előállítása érdekében.
- Lisztkeverékek fejlesztése gluténmentes és álgabonák felhasználásával. Rosttal dúsított lisztkeverékek fejlesztése.
- Sütőipari termékek fejlesztése olajos magvakkal, rostokkal való dúsítással.
- Édesipari termékek. Csokoládé, csokoládékészítmények előállítása, fejlesztése, dúsításának lehetőségei.
Fekete István
- Különböző gyümölcsök, és zöldségek felhasználási lehetőségeinek vizsgálata magasabb hozzáadott értékű élelmiszeripari termékek fejlesztése érdekében
- Növényi eredetű élelmiszeripari melléktermékek felhasználásának lehetőségei különböző élelmiszeripari késztermékek fejlesztésére
- A fogyasztói igények minél magasabb színvonalon történő kiszolgálására irányuló tejipari termékek fejlesztése
- Kíméletes technológiák fejlesztése a tejfeldolgozás területén az élelmiszer-minőség és -biztonság fokozása érdekében
Kiss Dóra
- Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának és aminosav-összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel
Nagy Vivien
- Sörtörköly, mint magas rost tartalmú melléktermék hasznosítási lehetőségei az élelmiszeriparban
Zurbó Zsófia
- Rezisztens keményítő és prebiotikumok előállítása oligo- és poliszacharidok
Legutóbbi frissítés:
2025. 01. 14. 10:29