Kutatás - Élelmiszertechnológiai Intézet

Dr. Diósi Gerda

  • Száraztészta fehérje dúsítási lehetőségei
  • Száraztészta rost dúsítási lehetőségei
  • Száraztészta gyógy- és fűszernövényekkel való dúsítási lehetőségei
  • Rost felhasználási lehetőségek a sütő- és száraztészta iparban
  • Liszt alapú élelmiszerek fejlesztése

Dr. Jevcsák Szintia

  • Malomipari termékek előállítása, fejlesztése. Gabonafélék alkalmazása sütőipari próbatermékek készítésében. Adott lisztek különböző arányokban való felhasználásának meghatározása, dúsítóanyagok alkalmazása kedvező minőségű próbatermék előállítása érdekében.
  • Lisztkeverékek fejlesztése gluténmentes és álgabonák felhasználásával. Rosttal dúsított lisztkeverékek fejlesztése.
  • Sütőipari termékek fejlesztése olajos magvakkal, rostokkal való dúsítással.
  • Édesipari termékek. Csokoládé, csokoládékészítmények előállítása, fejlesztése, dúsításának lehetőségei.

Fekete István

  • Különböző gyümölcsök, és zöldségek felhasználási lehetőségeinek vizsgálata magasabb hozzáadott értékű élelmiszeripari termékek fejlesztése érdekében
  • Növényi eredetű élelmiszeripari melléktermékek felhasználásának lehetőségei különböző élelmiszeripari késztermékek fejlesztésére
  • A fogyasztói igények minél magasabb színvonalon történő kiszolgálására irányuló tejipari termékek fejlesztése
  • Kíméletes technológiák fejlesztése a tejfeldolgozás területén az élelmiszer-minőség és -biztonság fokozása érdekében

Kiss Dóra

  • Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának és aminosav-összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel

Nagy Vivien

  • Sörtörköly, mint magas rost tartalmú melléktermék hasznosítási lehetőségei az élelmiszeriparban

Zurbó Zsófia

  • Rezisztens keményítő és prebiotikumok előállítása oligo- és poliszacharidok
Legutóbbi frissítés: 2025. 01. 14. 10:29