A Kertészettudományi Intézet gondozásában megjelent szakkönyvek és egyetemi jegyzetek (2008-tól)
NYÉKI, J. – SOLTÉSZ, M. – SZABÓ, T. – HILSENDEGEN, P. – HENSEL, G. (2008): Sauerkirschenanbau. Debreceni Egyetem AGTC Kutatási és Fejlesztési Intézet. 121. p.
NAGY, P. T. (2009): Gyümölcsösök tápanyag-gazdálkodásának időszerű kérdései. Debreceni Egyetem AGTC Kutatási és Fejlesztési Intézet. 248. p.
NAGY, P. T. (2009): Gyümölcsösök táplálkozási zavarainak felismerése és megszüntetése. Debreceni Egyetem AGTC Kutatási és Fejlesztési Intézet. 180. p.
GONDA, I. (2010): Csonthéjas gyümölcsfák metszése. DE AMTC Kutatási és Fejlesztési Intézet, Gonda István Betéti társaság. Debrecen. 242. p.
BALMER, M. – NYÉKI, J. – APÁTI, F. (2010): Intensiver Süßkirschenanbau. Debreceni Egyetem AGTC Kutatási és Fejlesztési Intézet. 174. p.
GONDA, I. – FÜLEP, I. (2011): Az almatermesztés technológiája. Debreceni Egyetem AGTC Kutatási és Fejlesztési Intézet, Gonda István Betéti Társaság, F. N. Fruit Kft. 260. p.
NYÉKI, J. – SOLTÉSZ, M. – SZABÓ, Z. (2011): Intenzív cseresznyetermesztés. Debreceni Egyetem AGTC Kutatási és Fejlesztési Intézet, Kecskeméti Főiskola, Kertészeti Főiskolai Kar. 214. p.
GONDA, I. (2011): Intenzív cseresznye művelési rendszerek itthon és a nagyvilágban. DE AGTC Kertészettudományi Intézet. 117. p.
GONDA, I. (2012): Precíziós almatermesztési technológia. DE AGTC MÉK Kertészettudományi Intézet, Gonda István Bt., FN Fruit Kft. 232 p.
NYÉKI, J. – SOLTÉSZ, M. – SZABÓ, Z. (2012): Minőségi szilvatermesztés. DE AGTC MÉK Kertészettudományi Intézet. 200. p.
NYÉKI, J. – SZABÓ, T. – SOLTÉSZ, M. (2012): Körtefajták vizsgálata génbankban. DE AGTC MÉK Kertészettudományi Intézet. 428. p.
SZABÓ, Z. (2012): Honosított kajszifajták. DE AGTC MÉK Kertészettudományi Intézet. 72 p.
APÁTI, F. (2012): Gyümölcsültetvények fagy- és jégvédelmének technológiai lehetőségei és gazdasági megfontolásai. Debreceni Egyetem, AGTC MÉK, Kertészettudományi Intézet. 227. p.
NAGY, P. T. (2012): Bioregulátor kísérletek eredményei és gyakorlati hasznosítási tapasztalatai a gyümölcstermesztésben. Debreceni Egyetem AGTC MÉK Kertészettudományi Intézet. 97. p.
TAMÁS, J. (2012): Almaültetvények vízkészlet gazdálkodása. Debreceni Egyetem AGTC Kutatási és Fejlesztési Intézet. 298. p.
HEGEDŰS, A., STEFANOVITSNÉ, B. É. (2012): Természetes antioxidáns-forrásunk: A gyümölcs. Debreceni Egyetem AGTC MÉK Kertészettudományi Intézet. 179. p.
GONDA, I. – APÁTI, F. (2013): Versenyképes almatermesztés. Szaktudás Kiadó Ház Zrt. Budapest. 317. p.
GONDA, I. – VASZILY, B. (2013): Gyümölcstermesztés. Egyetemi jegyzet. Debreceni Egyetemi Kiadó.
GONDA, I. – VASZILY, B. (2013): A gyümölcstermesztés fitotechnikai műveletei. Egyetemi jegyzet. Debreceni Egyetemi Kiadó.
RAKONCZÁS, N. (2014): Szőlőtermesztés. Egyetemi jegyzet. Debreceni Egyetemi Kiadó. 195. p.
TAKÁCSNÉ, H. M. (2014): Szántóföldi zöldségtermesztés. Egyetemi jegyzet. Debreceni Egyetemi Kiadó. 151. p.
TAKÁCSNÉ, H. M. (2014): Zöldséghajtatás. Egyetemi jegyzet. Debreceni Egyetemi Kiadó. 87. p.
TAKÁCSNÉ, H. M. – ZSILÁNÉ, A. A. – CSIHON, Á. – RAKONCZÁS, N. (2017): Kertészeti alapismeretek I-II. – Gyakorlati jegyzet Kertészmérnöki BSc hallgatók részére. Debreceni Egyetemi Kiadó. 64. p.
TAKÁCSNÉ, H. M. (2018): Szántóföldi zöldségtermesztés. Egyetemi jegyzet. Debreceni Egyetemi Kiadó. 150. p.
GONDA, I. – CSIHON, Á. (2018): A gyümölcstermesztés alapjai. Egyetemi jegyzet. Debreceni Egyetemi Kiadó. 198. p.
CSIHON Á. – GONDA I. (2020): A gyümölcstermesztés technológiája. Egyetemi jegyzet. Debreceni Egyetemi Kiadó. 203. p.