Dr. Kiss Attila Péter, igazgató, tudományos főmunkatárs, MTMT
kutató vegyész, angol-magyar szakfordító
Igazgató, Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Debreceni Egyetem
Korábban első számú vezetőként tevékenykedett a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetében, a Kaposvári Egyetem Élelmiszer-tudományi Innovációs Központjában, az Eszterházy Károly Főiskola Egerfood Regionális Tudásközpontjában, illetve az Eszterházy Károly Főiskola Integrált Természettudományos Kutató és Szolgáltató Centrumában.
Számos kitüntetéssel és ösztöndíjjal rendelkezik (pl.: Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt, Innovációs díj, Heves Megyei Príma Díj, Békéssy György Posztdoktori Ösztöndíj, Bolyai János Akadémiai Ösztöndíj). Számos külföldi egyetemen járt tanulmányúton (Leiden, Edinburgh, Dortmund, Palermo, Dijon, Liszabon, Missoula (USA)). Brüsszelben nemzeti delegált szakértőként közreműködött a „Food security and sustainable agriculture” elnevezésű Programme Committee-ben.
Kutatási tapasztalatai kiterjednek a biológiai- és élelmiszerminták bioaktív komponenseinek összehasonlító analízisére és átalakulásuk vizsgálatára, funkcionális élelmiszerek kifejlesztésére, releváns eljárások kidolgozására és élelmiszer komponensek lehetséges biológiai hatásának modellezésére.
Létrehozta és önfinanszírozó jelleggel működtette az Egerfood Regionális Egyetemi Tudásközpontot. Eddigi munkája során összesen 38 db EU-s, illetve hazai kutatás-fejlesztési és innovációs pályázatot dolgozott ki, koordinált és valósított meg sikeresen, melyek összértéke meghaladja a 7 milliárd Ft-ot. Részt vett új, funkcionális élelmiszeripari termékek kidolgozásában, illetve menedzselte azok piaci bevezetését. 9 különböző szabadalmi újításban vett részt feltalálóként, 94 tudományos szakcikkel rendelkezik nemzetközi folyóiratban, impakt faktora 102,2. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres előadója (272 alkalom).
Daróczi Lajos tanszéki mérnök, MTMT
Hajdú Péter tanszéki mérnök, MTMT
Jelenleg az Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központban dolgozom, mint tanszéki mérnök. Végzettségeimet tekintve orvos- és egészségtudományi területen (Ápoló Bsc, Dietetikus BSc, Táplálkozástudományi MSc), valamint agrártudományi területen (Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök MSc, Minőségirányítási szakmérnök) szereztem diplomáimat, melyek egymással kiegészülve egy holisztikus szemléletet biztosítanak a számomra, ha termék- vagy technológia fejlesztésről van szó.
Emellett a Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Doktori Iskola Élelmiszertudományi programjában vagyok végzős doktorjelölt. Kutatási témám a „Növényi alapú étrendbe beilleszthető innovatív termékek fejlesztése”. Mind a központban elvégzett munkáim, mind a saját kutatásomban is törekszem olyan funkcionális termékek előállítására, mely elsősorban azokat a fogyasztókat célozza meg, akiknek valamilyen egészségügyi problémájuk van gondolok itt a tejfehérje allergiásokra, a laktózérzékenyekre vagy a gluténérzékenyekre.
Kiss Tibor tanszéki mérnök
Papp Vivien Anna tanszéki mérnök
Az egyetemi tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán kezdtem, ahol 2017-2020 között elvégeztem a Biológia BSc.-t. Ezt követően a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon folytattam, ahol 2020-2023 között az Élelmiszermérnöki BSc.-t végeztem el.
Dr. Pápai Gréta Zsuzsa tudományos munkatárs, MTMT
Pintér István tanszéki mérnök
Szilva Diána Margaréta tanszéki mérnök
Az általános iskolai és gimnáziumi tanulmányaimat Miskolcon végeztem el, az egyetemi tanulmányaimat pedig Debrecenben végeztem, alapszakon a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai karán Kémia BSc-t. Ezután a mester diplomámat a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási karon Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki MSc szakon szereztem. Jelenleg a DE-MÉK Agrár – és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási központban dolgozom tanszéki mérnök pozícióban.
Tupicza Róbert tanszéki mérnök
Mikolás Maja tanszéki mérnök
Németh László tanszéki mérnök
Pénzes János tanszéki mérnök
Az általános iskolai tanulmányaimat Kállósemjénben, míg a gimnáziumi tanulmányaimat Nyíregyházán végeztem el, az egyetemi tanulmányaimat pedig Debrecenben végeztem/végzem, alapszakon a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási karon, Élelmiszermérnök BSc-t. A DE-MÉK Agrár – és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központban dolgozom tanszéki mérnök pozícióban jelenleg és mellette a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki MSc szakon tanulok.
Simon Ágota tanszéki mérnök
Egyetemi tanulmányaimat 2019 szeptemberében kezdtem a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán, ahol 2022 decemberében szereztem meg az Élelmiszermérnök alapszakos diplomámat. Ezt követően 2023 februárjában kezdtem el az Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök mesterképzést. Így jelenleg végzős hallgató vagyok és a DE-MÉK Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központban tanszéki mérnökként dolgozom.
Hajdu Ágnes tanszéki mérnök
Az egyetemi tanulmányaimat 2019-ben kezdtem meg a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon, ahol Élelmiszermérnökként végeztem. Ezt követően 2023-ban elkezdtem az Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök képzést. A mester képzéssel párhuzamosan tanszéki mérnökként dolgozom az Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központban.
Ianas Lívia ügyvivő-szakértő
Az egyetemi tanulmányaim mellett már korán bekapcsolódtam a szakmai életbe, ahol a gyakorlati tapasztalatok megszerzése mellett fejlesztettem szakmai készségeimet is. Feladataimat mindig felelősségteljesen és körültekintően végzem. Fontosnak tartom az önfejlesztést és a folyamatos tanulást, melyet alátámaszt, hogy jelenleg is mesterképzésen tanulok.
Fogarasi Eszter ügyvivő-szakértő
2015-ben kezdtem meg egyetemi tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán, ahol Matematikus BSc képzésen vettem részt. Ezt követően folytattam tanulmányaimat Vegyészmérnök BSc szakon, amelyet 2022-ben sikeresen zártam le. Tanulmányaim mellett tapasztalatot szereztem laboratóriumi munkában és az informatika területén is, amelyek jelentősen hozzájárultak a jelenlegi pozícióm precíz elvégzéséhez. Az agrár- és élelmiszertudományok iránti érdeklődésem motivált, hogy 2024-ben megkezdjem MSc tanulmányaimat a Debreceni Egyetem MÉK, Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki szakán. Jelenleg az Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ ügyvivő-szakértőjeként dolgozom.