Kutatás - Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ

Az Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ dolgozói által végzett kutatások:

  • Egyedi prebiotikum-kombinációk kifejlesztése.
  • Új biotechnológiai eljárások kidolgozása és alkalmazása.
  • Hőérzékeny antioxidánsok és hatóanyag védelem miatt egyedi mikrokapszulázási eljárás kidolgozása.
  • Hatóanyag kivonási kísérleteket, és a hatékonyság fokozása.
  • Hatóanyagok egyéb komponenssekkel való kölcsönhatásának vizsgálata, valamint a biohasznosulás modellvizsgálata.
  • A funkcionális termékváltozatok hatásvizsgálata.
  • Komplex emésztési modell hatáselemzése, a tényleges biológiai hasznosulás igazolására.
  • Új termékváltozatok, illetve azokhoz illeszkedő adekvált technológiák kidolgozása.
  • Bioaktív komponensek és funkcionális termékváltozatok biológiai hatáselemzése.
  • Növényi alapú adalékanyagok vizsgálata, adalékanyagok összetételének optimalizálása.
  • Prebiotikus hatásspektrum vizsgálatok.
  • Eltérő enzimek szénhidrátbontó képességének elemzése.
  • Növényi fehérjék és kombinációik összetételének és alkalmazhatóságának vizsgálata.
Legutóbbi frissítés: 2024. 10. 28. 14:30