Az Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ dolgozói által végzett kutatások:
- Egyedi prebiotikum-kombinációk kifejlesztése.
- Új biotechnológiai eljárások kidolgozása és alkalmazása.
- Hőérzékeny antioxidánsok és hatóanyag védelem miatt egyedi mikrokapszulázási eljárás kidolgozása.
- Hatóanyag kivonási kísérleteket, és a hatékonyság fokozása.
- Hatóanyagok egyéb komponenssekkel való kölcsönhatásának vizsgálata, valamint a biohasznosulás modellvizsgálata.
- A funkcionális termékváltozatok hatásvizsgálata.
- Komplex emésztési modell hatáselemzése, a tényleges biológiai hasznosulás igazolására.
- Új termékváltozatok, illetve azokhoz illeszkedő adekvált technológiák kidolgozása.
- Bioaktív komponensek és funkcionális termékváltozatok biológiai hatáselemzése.
- Növényi alapú adalékanyagok vizsgálata, adalékanyagok összetételének optimalizálása.
- Prebiotikus hatásspektrum vizsgálatok.
- Eltérő enzimek szénhidrátbontó képességének elemzése.
- Növényi fehérjék és kombinációik összetételének és alkalmazhatóságának vizsgálata.
Legutóbbi frissítés:
2024. 10. 28. 14:30