Oktatás - Víz-és Környezetgazdálkodási Intézet

Az Intézet koordinálásban indult meg, a vízgazdálkodási tárgyak oktatása. A DE MÉK Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet jelenleg az első vízgazdálkodással foglalkozó intézet az agrár-felsőoktatásban. Országosan is elismert a környezetgazdálkodási-környezetvédelmi mérnökképzés, melyet számos hazai és nemzetközi (TEMPUS, LEONARDO) oktatási projekt alapozott meg. A képzés három fő szakterületre koncentrálódik: környezettechnológia, környezetinformatika, környezetmenedzsment. Képzések keretében a hallgatók olyan speciális ismereteket szereznek a vízgazdálkodás és környezetgazdálkodás szakterületén, amely alkalmassá teszi őket hatásvizsgálatok, felülvizsgálatok, szakigazgatási tevékenység, szakirányítás, vállalati környezetvédelmi felelősi, tervezési, kutatási feladatok ellátására.

Az egyedülállóan magas interdiszciplináris oktatói háttér alapja, az Intézet köré szerveződő, az oktatásban résztvevő Debreceni Egyetem oktatási-kutatási háttere, beleértve az MTA Atommagkutató Intézetét, valamint a Talajtani és Agrokémiai Kutató Intézetet. A gyakorlatorientált képzést az Agrártudományi Központ intézményei mellett számos gazdasági és hatósági ponton is segíti.


Tanulmányút a debreceni Szennyvíztelepen és az AKSD Lakossági Hulladékudvarában

MSc és Vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnök BSc angol és magyar nyelvű hallgatói tanulmányúton vettek részt a debreceni Szennyvíztelepen és az AKSD Lakossági Hulladékudvarában.

A tanulmányút keretén belül megismerkedtek a szennyvíz mechanikai és biológiai tisztításával.

A Regionális Hulladékkezelő Központ területén meglátogatták a depóniát, azaz a szemétlerakó teret és a válogatócsarnokot. 

A galéria elérhető az alábbi link-en.

Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 18. 10:54