Műszer neve | Specifikáció | Rutinszerűen mit mérnek vele? | Referencia | Felelős, elérhetősége | Szervezeti egység |
---|---|---|---|---|---|
FluorChem M géldokumentációs rendszer, géldokumentációs rendszer | DNS agaróz futtatást követő géldokumentáció | Szabóné Petróczki, F., Pásztor, Á., Szűcs, K., Pál, K., Kardos, G., Albert, E., Horváth, B., Ungvári, E., Béri, B., Peles, F.: Occurrence and Characteristics of Staphylococcus aureus in a Hungarian Dairy Farm during a Control Program. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet | |
Bio-Rad T100 Thermal Cycler, PCR készülék | PCR reakciók | Szabóné Petróczki, F., Pásztor, Á., Szűcs, K., Pál, K., Kardos, G., Albert, E., Horváth, B., Ungvári, E., Béri, B., Peles, F.: Occurrence and Characteristics of Staphylococcus aureus in a Hungarian Dairy Farm during a Control Program. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet | |
FluorChem M géldok. | DNS agaróz futtatást követő géldokumentáció | Szabóné Petróczki, F., Pásztor, Á., Szűcs, K., Pál, K., Kardos, G., Albert, E., Horváth, B., Ungvári, E., Béri, B., Peles, F.: Occurrence and Characteristics of Staphylococcus aureus in a Hungarian Dairy Farm during a Control Program. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet | |
Bio-Rad T100 Thermal Cycler | PCR készülék | PCR reakciók | Szabóné Petróczki, F., Pásztor, Á., Szűcs, K., Pál, K., Kardos, G., Albert, E., Horváth, B., Ungvári, E., Béri, B., Peles, F.: Occurrence and Characteristics of Staphylococcus aureus in a Hungarian Dairy Farm during a Control Program. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
ICP készülékek | OES, MS | növényi minta elemtartalom | Árpád, Csámer ; Dávid, Nagy ; József, Posta ; Áron, Soós ; Erika, Nyeste ; Béla, Kovács ; József, Vanyó ; Zsolt, Gábor Zelei ; Arnold, Gucsik: Bulk composition of the Kaba meteorite by ICP OES and ICP MS | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Thermo Nicolet Evolution 300 spektrofotométer | Czipa, N., Phillips, C., Kovács, B.: Composition of acacia honeys following processing, storage and adulteration. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet | ||
Hűtött inkubátor, rozsdamentes acél rács | 23.IPP260p IPP 260 plus hűtött inkubátor, egyajtós, 256 literes | Szabóné Petróczki, F., Andualem, T., Béri, B., Peles, F.: The effect of breed and stage of lactation on the microbiological status of raw milk. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet | |
Álló asztali autokláv | 36.1545 Systec DE-45 típusú asztali autokláv, 45 literes nettó kamratérfogattal | Szabóné Petróczki, F., Béri, B., Peles, F.: The effect of season on the microbiological status of raw milk. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet | |
Biztonsági fülke | 19.141120 NSF tanúsított, 121 cm-es Class II A2 biológiai biztonsági fülke | Petróczki F.M., Pásztor Á., Szűcs K.D., Pál K., Kardos G., Albert E., Horváth B., Ungvári E., Béri B., Peles F. Occurrence and characteristics of Staphylococcus aureus in a Hungarian dairy farm during a control program |
Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet | |
ICP-OES | iCap 6300 Dual | elemanalitika | Kántor, A., Alexa, L., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of element contents of commercial and homemade jams. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
pH mérő | Mettler Toledo Five Easy F20 | kémhatás meghatározás | Anna Novák, Béla Kovács, Loránd Alexa, Nikolett Czipa: Comparative study of acacia honeys and herbhoneys quality parameters | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Mikrohullámú roncsoló | Milestone Start D 10 férőhelyes | mintaelőkészítés elemtartalom meghatározáshoz | Áron Soós, Éva Bódi, Szilvia Várallyay, Szabolcs Molnár, Béla Kovács: Mineral content of propolis tinctures in relation to the extraction time and the ethanol content of the extraction solvent | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Blokkroncsoló | LaborMIM type 50 férőhelyes | Mintaelőkészítés elemtartalom meghatározáshoz | Alexa, L., Kántor, A., Kovács, B., Czipa, N.: Determination of micro and trace elements of commercial beers. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Szárítószekrény | Memmert UFE 400 | mintaelőkészítés szárazanyagtartalom meghatározás | Kántor, A., Alexa, L., Papp-Topa, E., Kovács, B., Czipa, N.: Change of antioxidant compounds of spices during drying. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Vízdesztilláló | Millipore Milli Q | magas tisztasági fokú desztillált víz előállítása elemanalitikához | Czipa, N., Phillips, C., Kovács, B.: Composition of acacia honeys following processing, storage and adulteration. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Hamvasztó kemence | Nabertherm 30-3000 oC Controller B170 | hamutartalom meghatározás | Hallgatói dolgozat, témavezető: Dr. Czipa Nikolett, szerző: Bényei Éva Zsófia: Nagyüzemi és háztáji sertéshúsok összehasonlítása | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Spektrofotométer | Thermo Nicolet Evolution 300 | Polifenoltartalom meghatározás | Czipa, N., Phillips, C., Kovács, B.: Composition of acacia honeys following processing, storage and adulteration. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Kjeldahl-féle fehérje meghatározó berendezés | Velp Scientifica UDK 129 | Fehérjetartalom meghatározás | Andrea Kántor –Loránd Alexa –Emőke Papp-Topa –Béla Kovács -NikolettCzipa: Nutritional parameters of different cereal flour’s bread | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Rost meghatározó berendezés | Foss Fibertec 1020 6 feltétes | Rosttartalom meghatározás | PhD dolgozat, témavezető: Dr. Sipos Péter, szerző: Jevcsák Szintia: Nitrogén-ellátás hatása a termesztett köles és szemescirok minőségi paramétereire és élelmiszeripari hasznosíthatóságára | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Soxhlet-féle extraháló berendezés | SOXTEC 1043 6 feltétes | Zsírtartalom meghatározás | Hallgatói dolgozat, témavezető: Dr. Czipa Nikolett, szerző: Rácz Renáta Ágnes: A joghurt előállítási technológiája, szervezetre gyakorolt jótékony hatásai és egyes alkotóinak vizsgálata | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Állományvizsgáló berendezés | TA.XT Plus Texture Analyser Stable Micro Systems | Reológiai tulajdonságok vizsgálata | Tóth, A., Tóthné Bogárdi, A., Rubóczki, T., Takácsné Hájos, M.: Rheological evaluation of industrial tomato in raw and processed condition. | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
ICP-OES | iCap 6300 Dual | elemanalitika | Andrea Kántor, Lóránt Alexa, Béla Kovács, Nikolett Czipa: Determination of micro elements of commercial and homemade baby food | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Mikrohullámú roncsoló | Milestone Start D 10 férőhelyes | mintaelőkészítés elemtartalom meghatározáshoz | Áron Soós, Éva Bódi, Szilvia Várallyay, Szabolcs Molnár, Béla Kovács: Mineral content of propolis tinctures in relation to the extraction time and the ethanol content of the extraction solvent | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Blokkroncsoló | LaborMIM type 50 férőhelyes | mintaelőkészítés elemtartalom meghatározáshoz | B Kovács, Z Gyori, J Prokisch, J Loch, P Daniel: A study of plant sample preparation and inductively coupled plasma emission spectrometry parameters | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Vízdesztilláló | Millipore Milli Q | magas tisztasági fokú desztillált víz előállítása elemanalitikához | Soós, Áron ; Bódi, Éva ; Várallyay, Szilvia ; Molnár, Szabolcs ; Kovács, Béla: The element content of propolis tinctures by the volume of the extraction solvent | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Kjeldahl-féle fehérje meghatározó berendezés | Velp Scientifica UDK 129 | Fehérjetartalom meghatározás | Andrea Kántor –Loránd Alexa –Emőke Papp-Topa –Béla Kovács -NikolettCzipa: Nutritional parameters of different cereal flour’s bread | Simon Tünde +36 52 418 624/88130 simont@agr.unideb.hu |
Élelmiszertudományi Intézet |
Legutóbbi frissítés:
2024. 10. 29. 10:00