Jelenleg futó projektek:
- Antibiotikum felhasználást csökkentő precíziós kocatakarmányozási rendszer kidolgozása - 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00258
- Magas biológiai értékű, immunerősítő A2-es tejtermékek kifejlesztése új biotechnológiai eljárásokkal - GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00157
- Tápanyag érzékelő mechanizmusok szerepe az energia metabolizmus szabályozásában a japán fürjnél - OTKA, 2021-2025
- Enhancing capacity of universities to initiate and to participate in clusters development on innovation and sustainability principles (UniClaD)
- EU program Erasmus +, project KA2 n° 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP
Lezárult projektek:
- EFOP. 3.4.3. A Debreceni Egyetem fejlesztése felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében. 2017-2021.
- EFOP-3.6.1-16-2016-00022 „Debrecen Venture Catapult Program” 2017-2021.
- H2020: Resilience for Dairy (R4D) – konzorciumi partnerek: Institut De L'elevage, Aarhus Universitet, Lycée Technique Agricole, The Nothern Ireland Agricultural Research and Development Council, Centre Wallon De Recherches Agronomiques, Lorra Sociedad Cooperativa, Centro Ricerche Produzioni Animali- C.R.P.A. Spa, Luonnonvarakeskus, Efficient Innovation Sas, Inagro, Provinciaal Extern Verzelfstandigd Agentschap in Privaatrechtelijke Vorm Vzw, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny W Szczecinie, Teagasc - Agriculture And Food Development Authority, University of Kiel, Univerza V Ljubljani, Chamber of Agriculture of Lithuania, Wageningen University and Research Centre
- EFOP 3.6.3- VEKOP-16-2017-00008, Innovatív tudományos műhelyek a hazai agrár felsőoktatásban
- 2018-1.2.1-NKP-2018-00002, A magyar fogyasztók rövid és hosszú távú aflatoxin-terhelésének meghatározása a tejtermékláncban és a kockázatkezelő intézkedések megalapozása (NÉBIH)
- SMARTER (Small Ruminants Breeding for Efficiency and Resilience) H2020 kutatási pályázatban részvétel 2018-2023 között.
- GINOP-2.3.2-15-2016-00025 „Fogyasztói igényekhez igazodó, gazdaságilag jelentős haszonhalaink (harcsa, ponty, süllő) genetikai erőforrásainak és tenyésztés-technológiájának innovatív fejlesztése – GOODFISH” Konzorciumi partnerek: Szent István Egyetem (SZIE), Nemzeti Agrárkutatási- és Innovációs Központ (NAIK) Halászati Kutatóintézet (HAKI), Pannon Egyetem (PE)
- GINOP-2.2.1-15-2017-00104 „Pre-, és probiotikum-tartalmú takarmánykiegészítő fejlesztése az állatok antioxidáns-, humorális és celluláris immunstátuszának javítására”
- MAHOP-2.1.1-2016-2017-00002 „A horgászati- és halgazdálkodás szempontból jelentős halfajok tenyésztését és termelését támogató technológia-, tudástranszfer és innovációs infrastruktúra fejlesztése – RESEARCHFISH” Konzorciumi partnerek: Szent István Egyetem (SZIE), MTA Agrártudományi Kutatóközpont Állatorvos-tudományi Intézet, Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ Haszonállat-génmegőrzési Intézet
- 2018-1.3.1-VKE-2018-00012 „Zárt akvakultúra rendszerek input és output paramétereinek környezeti és gazdasági szempontú fejlesztés” Konzorciumi partnerek: GS-PIPE Kft., ENTRA-SYS Kft., Szent István Egyetem (SZIE)
- GINOP 2.3.3. -15-2016-00002. Minősített élelmiszerlánc infrastruktúra fejlesztése. 2016-2019.
- TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0014 Élelmiszerbiztonság és gasztronómia vonatkozású egyetemi együttműködés, DE-SZTE-EKF-NYME
- GINOP-2.3.3-15-2016-00027 „Integrált multitrofikus akvapónia (IMTA) rendszer technológiai továbbfejlesztése”
- HOP3 COLL - 1 IHF/650/1/2015 „Halbiológiai Oktatólabor bővítése, technológiai és energetikai korszerűsítése”
- OTKA posztdoktori kutatási pályázat „Sportlovak díjugratási sporteredményeinek értékelése” címmel 2011-2013 között
- BAROMFI-COOP megbízásából „Comparison of the use of different environmental enrichment by broiler chickens” címmel 2017-ben.
- A szapora merinó juhfajta fenntartása és tovább nemesítése biotechnológiai módszerek alkalmazásával. FKFP 0254/2000; Futamideje:2000-2002
- A szapora merinó juhfajta fenntartása és továbbnemesítése molekuláris genetikai módszerek segítségével. K+F 36013; Futamideje:2003-2004
- Integrált Gazdasági Modellek a 21. század magyar mezőgazdaságában: Az ondóplazma összetételének elemzése, összefüggés megállapítása az egyes összetevők mélyhűthetősége között. OM-00355/2001; 4/031/2001 NKFP; Futamideje:2001-2003.
- A tejprodukció folyamatosságának biológiai alapjait meghatározó genetikai és szaporodásbiológiai kutatások awassi állományban. GAK Alap -1.00022/2004 OMFB 01153/2004; Futamideje: 2004 – 2007
- Intenzív tejhasznú juhok laktációs termelésének biológiai alapjai, és hatásuk a juhtej és a késztermék minőségi paramétereire. Jedlik Ányos Program: NKFP 4 / 016 / 2005; Futamideje:2005 – 2007
- EFOP-3.4.3-16-2016-00021 azonosító számú „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” c. projekthez kapcsolódóan tantárgyi leírásokat és elektronikus tananyag kidolgozása Állatélettan, Sertéstenyésztés és Mezőgazdasági alapismeretek tárgyakhoz magyar nyelven.
- Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete megbízásával „Mangalica vágóhídi húsvizsgálati módszer (szín, márványozottság) kidolgozása és bevezetése, második ütem” 2016-2017
- Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete megbízásával „Mangalica vágóhídi húsvizsgálati módszer kidolgozása és bevezetése, első ütem” 2015-2016
Legutóbbi frissítés:
2025. 01. 14. 10:04