Dr. Komlósi István
- Állattenyésztési programok tervezése, genetikai paraméterek becslése, tenyészértékbecslés, párosítási tervek.
- Kis populációk fenntartása.
- Lean menedzsment az állattenyésztésben.
- Körforgásos és precíziós gazdálkodás elveinek érvényesítése az állattenyésztésben.
Dr. Czeglédi Levente
- Bioaktív növényi eredetű hatóanyagok hatása a baromfi fajok immunstátuszára
- Az állati eredetű élelmiszerek minőségét meghatározó molekuláris faktorok vizsgálata proteom analízissel
- DNS és fehérje alapú módszerek fejlesztése az állati eredetű élelmiszerek eredetének igazolásához
- A hipofízis adenilát cikláz aktiváló polipeptid (PACAP) szerepe a gazdasági állatfajok értékmérő tulajdonságainak kifejeződésében
Dr. Béri Béla
- A szarvasmarha hús- és tejtermelés versenyképességének és hatékonyságának növelése Magyarországon
- A jersey, brown swiss, ayrshire, svéd vörös fajta szerepe a tejtermelésben
- A ProCross keresztezés lehetősége a hazai tejhasznosításban
- Az A2-es tej termelésének lehetősége Magyarországon
Dr. Prokisch József
- LactoMicroSel-lel megnövelt szeléntartalmú új tejtermékek fejlesztése
- Ipari méretű Sous vide eljárás technológiájának kidolgozása
- Ipari méretű liofilizáló rendszerek fejlesztése
Novotniné Dr. Dankó Gabriella
- Az OPU (ovum pick-up) eljárás hazai alkalmazhatósága a ló szaporodásbiológiai kutatásokban
- A tejkiegészítés és az „óvodásítás” rendszerek bevezetésének hatása az anyakocák és a malacok fiaztatóbeli és későbbi életteljesítményére, viselkedésére
Dr. Fehér Milán
- Intenzív, recirkulációs rendszerű halnevelés tartás- és takarmányozási technológiájának fejlesztése
- Akvapóniás rendszerek technológiai fejlesztése: különböző halfajok, illetve gyógy-és fűszernövények termelés- és termesztéstechnológiájának vizsgálata vízkultúrás rendszerekben
- A hallárvák számára nélkülözhetetlen élő táplálékszervezetek (zooplankton fajok) termelési és dúsítási technológiájának fejlesztése
- Rovarfehérje előállítás lehetőségeinek vizsgálata, a lisztbogár lárva termelési technológiájának fejlesztése és a rovarfehérje beillesztése a haltakarmányozásba
Dr. Posta János
- Tenyészértékbecslés, különböző állatfajok genetikai paramétereinek becslése.
- Genetikai diverzitás, beltenyésztettség értékelése származási adatok alapján.
Dr. Rózsáné Dr. Várszegi Zsófia
- Húsminőség vizsgálat különböző állatfajok esetében
- Eltérő kutyafajták értékmérőinek vizsgálata, beltenyésztettség értékelése
- Különböző baromfi fajok termelésének vizsgálata
Dr. Knop Renáta
- Szarvasmarha anyagcsere, reprodukció és immunrendszer mechanizmusai
- Kiskérődző anyagcsere folyamatai
- Az antibiotikum-rezisztencia kialakulása baromfiban, hangsúlyt fektetve a mikrobiommal való összefüggéseire.
Dr. Török Evelin
- A hasznos élettartam, a termelésben töltött idő elemzése különböző gazdasági állatfajoknál.
- A tejelő szarvasmarha termelését befolyásoló tényezők vizsgálata.
- A tejelő szarvasmarha takarmányozás-és tartástechnológiájának fejlesztése.
Tóthné Dr. Gulyás Gabriella
- DNS, RNS és fehérje alapú vizsgálatok az állattenyésztés és az állati termék előállítás területén
Dr. Lelesz Judit Éva
- Zöldség- és fűszernövény termesztési lehetőségek akvapóniába, morfológiai és beltartalmi mutatók vizsgálata
- Gyógynövénytermesztési lehetőségek akvapóniában, morfológiai és beltartalmi mutatók vizsgálata
- Nitrogénformák változásának mérése akvapóniás növénytermesztés során
- Különböző biostimulánsok és tápanyagpótlási lehetőségek akvapóniában
- Az akvapónia, mint környezetvédelmi technológia
Legutóbbi frissítés:
2025. 01. 14. 10:03