Jelenleg futó projektek:
- Antibiotikum felhasználást csökkentő precíziós kocatakarmányozási rendszer kidolgozása.
- Különböző takarmánykiegészítők hatásának vizsgálata a tojótyúkok Ca forgalmára.
- A táplálóanyag felvétel és takarmány kiegészítők hatása az iskolalovak emésztésére.
- Ragadozó halfajok nevelése intenzív haltermelő egységekben.
- A tógazdasági pontytermelés és az intenzív haltermelő rendszerek integrálása.
- Rovarfehérje alapú haltápok kidolgozása.
Lezárult projektek:
- Környezet és fogyasztóbarát kacsa és lúdhús termékeket előállító termékpálya és ehhez kapcsolódó informatikai rendszer kialakítása;
- A kacsa és lúdhús készítmények humán táplálkozási értékének és a termelés gazdaságosságának javítása;
- Új kacsatápok kidolgozása nagy emészthető keményítő tartalmú kukoricafajták felhasználásával;
- A kacsahús telítetlen zsírsavtartalmának növelése az egészségesebb hús előállítása érdekében;
- A kacsa és lúdtápok optimális aminosav / metabolizálható energia (ME / LYS, MET+CYS, THRE TRYP) arányának meghatározása a hús megfelelő fehérje / zsír tartalmának kialakítása érdekében;
- Nagy genetikai kapacitású hízósertések genetikai paraméterekre alapozott takarmányozásának kidolgozása a hús minőség javítása érdekében;
- A különböző enzimkeverékek alkalmazása brojler takarmányozásban.
- Antioxidáns kapacitás meghatározás, az egyes antioxidáns hatású vegyületet célzott vizsgálata például a C-vitamin és a B1, 2, 3, 6-vitaminok esetében.
- Az élesztő kiegészítés hatása a rostfrakciók emésztésére lovakban.
- A mákolaj kiegészítés hatása a fürjek tojásminőségére és Ca anyagcseréjére.
Legutóbbi frissítés:
2025. 01. 14. 10:21