Takarmányozást oktatók és kutatók találkozója

Az eseménynek az idei évben a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara adott helyet a Takarmány és Élelmiszer Biotechnológiai Tanszék szervezésében. 

A rendezvény megrendezésére az 1970-es évek elejétől kerül sor, azzal a céllal, hogy a felsőoktatási intézményekben, kutatóintézetekben és közigazgatásban takarmányozással foglalkozó szakemberek megismerjék egymást és egymás munkáját,  valamint  kötetlen  formában  tudják  megvitatni  a  szakterület  aktuális  kérdéseit. 

Az  idei rendezvényen kilenc intézményből mintegy 50 fő vett részt,  köztük  két  akadémikus. A találkozó első napjának délelőttjén a résztvevő intézmények delegációjának vezetője bemutatta a résztvevőket, illetve vázolta az egység életében az elmúlt két évben történt változásokat. Ezt követően az intézmény egyik jellemző kutatási témájáról számolt be egy  PhD  hallgató.  Az  előadásokat  követően  szakmai  vitára  került  sor. A  találkozó  résztvevői látogatást  tettek  a  megújult  Halbiológiai  laborban  és  az  új  Élelmiszertechnológiai  Intézetben. 

A résztvevők visszajelzései alapján összességében megállapítható, hogy a rendezvényt sikeres volt. A következő szakmai találkozót a Kaposvári Egyetem rendezi 2018-ban.

 

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:32