Gyermek- és ifjúsági rajzpályázat

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara gyermek- és ifjúsági rajzpályázatot hirdet óvodás és általános iskolás gyermekek számára, melynek nyertesei „agráros” élményeket nyerhetnek.

Mivel pályázhatsz? Készíts egy A4-es méretű rajzot (bármilyen technikával pl: ceruza, pasztell, festék stb.) az alábbi felhívásra:

"Képzeletbeli Farm: Képzelj el egy saját mezőgazdasági világot!"

Képzeletbeli Farm egy olyan hely, ahol a lehetőségek végtelenek! Képzeld el, hogy van egy hatalmas földterületed, ahol bármilyen növény- és állatfajt nevelhetsz. Talán van egy szép kerted, tele virágokkal és zöldségekkel, ahol gyönyörködhetsz a színek és illatok változatosságában.

Vagy talán van egy nagy legelő, ahol színes és vidám állatok rohangálnak szerte-szét. Lehet, hogy van egy kis tó is a farmodon, ahol kacsák úszkálnak, és hattyúk lebegnek a víz tetején.

A Képzeletbeli Farm egy olyan hely, ahol a természet szépsége és változatossága életre kel. Képzeld el, hogy minden reggel madárdalra ébredsz, és minden este a naplemente színeiben gyönyörködsz.

Ezen a csodálatos farmvilágon te vagy a gazda, és te döntheted el, hogyan szeretnéd berendezni és üzemeltetni a farmot. Talán gabonát szeretnél termeszteni, vagy inkább kertészkednél, esetleg állatokat gondoznál. A döntés rajtad áll!

Várjuk minden kis művész jelentkezését, és kívánunk nekik sok sikert az alkotáshoz!


Jelentkezés

Az elkészült rajzokat három módon juttathatod el nekünk:

 1. Hozd be a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusára (4032 Debrecen, Böszörményi út 138.), ahol a „A” épület, földszint 39. irodába gyűjtjük 2024. május 10-ig hétköznaponként 8-16 óra között.
 2. Hozd be május 11-én (szombaton) 9 és 12 óra között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusának (4032 Debrecen, Böszörményi út 138.) Madárbarát Kertjébe, ahol a gyerekek számára különleges szakmai programot szervezünk. Keresd ITT
 3. Küld el postán a 4032 Debrecen, Böszörményi út 138. „A” épület, földszint 39. iroda címre és írd rá a jeligét: „Képzeletbeli Farm” - Gyermek- és ifjúsági rajzpályázat

Mit és hogyan szükséges leadni és elküldeni?

 • az EREDETI pályamunkákat, aminek a hátulján szerepeljen:
  • a pályázó neve
  • a pályázó születési ideje
  • a pályázó lakcíme (csak a város)
  • korosztály szerinti kategória
  • szülői elérhetőség (telefonszám, e-mail cím)
 • a szülői hozzájáruló nyilatkozat (ITT TÖLTHETŐ LE)

 

Csoport esetében:

 • az EREDETI pályamunkák,
 • mellékelve az iskola hozzájáruló nyilatkozata, (ITT TÖLTHETŐ LE)
 • mellékelve egy lapon az iskola neve, a pályázó osztály, pályáztató személy elérhetősége (e-mail cím és telefonszám)

 

Pályázat benyújtásának határideje:          2024. május 12.


A pályázat részletes tartalma

A pályázók köre: 3-14 év közötti gyermek

A pályázati anyag:

A4-es papírra méretű bármilyen technikával elkészített pályamű, melynek hátulján a fentebb felsorolt adatok találhatóak, valamint a szülői hozzájáruló nyilatkozat. Egy pályázó maximum 3 db pályamunkád adhat le.


A pályázat díjazása:

Négy kategóriában hirdetünk nyerteseket:

 • 3-6 éves kategória
 • 7-9 éves kategória
 • 10-14 éves kategória
 • legtöbb pályázatot (versenyrajzot) leadott óvodai csoport vagy iskolai osztály

A korosztály szerinti kategóriákban a gyermekek az alábbi díjazásban részesülnek:

1-3. helyezett: Debreceni Kultúrpark Állatkertjében eltöltött Családi nap (a díjazott gyermek és a kísérő szülők részére)

A legtöbb pályázatot (versenyrajzot) leadott iskolai osztályt egy élmény gyümölcsszüretre várjuk a Debreceni Egyetem AKIT Pallagi Tangazdaságában (a kijutás egyénileg szervezve)

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának hivatalos Facebook oldalán közönségszavazással határozzuk meg az 1. 2. és 3. helyezéseket minden korosztályban. A szavazás 2024. május 13-19. között kerül lebonyolításra.

A nyerteseket a jelentkezés során leadott e-mail címen vagy telefonszámon 2024. május 21-én (kedden) értesítjük.


A díjak átadása:

A díjak ünnepélyes keretek között személyesen kerülnek átadásra a Karunkon, melyet 2024. május 25-én 10:00 órától a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus Főépülete előtt kerül sor.

További részletes tájékoztatás, információ a pályázati felhívással kapcsolatosan a kurmai.viktoria@agr.unideb.hu e-mail címen kapható.

Legutóbbi frissítés: 2024. 04. 29. 13:20