Élelmiszer-feldolgozás: állati termékek (hús, tej) feldolgozása

Élelmiszer-feldolgozás: állati termékek (hús, tej) feldolgozása

c. felnőttképzési kurzus

 

  1. A képzést folytató intézmény:

Debreceni Egyetem, 4032 Debrecen, Egyetem tér 1., érintett szervezeti egység: Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (4032 Debrecen, Böszörményi út 138.), Nyilvántartási szám: B/2020/001456, engedélyszám: E/2020/000164

  1. A képzés megnevezése:

Élelmiszer-feldolgozás: állati termékek (hús, tej) feldolgozása

  1. A képzés célja:

A képzés sikeres elvégzésével a résztvevő megismeri a hús- és tejipari termékek előállításának műveleteit, technológiáit, illetve a különböző tej- és húsipari termékek minőségét befolyásoló tényezőket, továbbá elsajátítja azokat a modern módszereket és jó gyakorlatokat, amelyek birtokában képessé válik a hús- ás tejipari termékgyártással kapcsolatos feladatok magas szakmai színvonalon történő ellátására, valamint a különböző ipari folyamatok szakmai analízisére, értékelésére.

  1. A képzésben résztvevők maximális létszáma: 15 fő
  2. Belépési feltételek:

Iskolai előképzettség: minimum főiskolai vagy egyetemi alapképzés (BSc) agrár képzési területen

Szakmai gyakorlat: 1 év szakmai gyakorlat mezőgazdasági területen

Egészségügyi alkalmasság: EÜ kiskönyv (élelmiszer feldolgozó)

  1. Képzés időtartama:

Óraszám:         52 óra, melyből 20 óra elmélet és 32 óra gyakorlat

Képzés kezdete: előreláthatólag 2021. szeptember 16.

Képzés befejezése: előreláthatólag 2021. október 16.

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 25.

Az órák csütörtöki, pénteki és szombati napokon kerülnek megtartásra.

  1. Képzés helyszíne:

Elmélet: A 20 óra időtartamú elméleti képzés e-learning formában kerül megvalósításra.

Gyakorlat: Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus (4032 Debrecen, Böszörményi út 138.)

  1. A tananyag egységei:
  • Tej- és húskészítménygyártás jogi szabályozása, élelmiszerbiztonsági és higiéniai feltételei
  • Tejfeldolgozási technológiák, termékgyártás és -minősítés
  • Húsfeldolgozási technológiák, termékgyártás és -minősítés
  1. A képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum: tanúsítvány
  2. A tanúsítvány megszerzésének feltételei: A modulok részét képező gyakorlatok során gyakorlati jegyzőkönyvek készítése. Teszt feladatsor sikeres megírása, elektronikus formában.

11. További információ:

Debreceni Egyetem Kancellária Továbbképzési Központ 4032 Debrecen, Böszörményi út 138.

Tel: 52/508-300, E-mail: gyori.borbala@fin.unideb.hu

A képzés az EFOP-3.4.3-16-2016-00021 „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” projekt keretében valósul meg.

A belépési feltételeknek megfelelő jelentkezők számára ingyenes.

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 10. 08:41