GINOP-2.3.2-15-2016-00025 Fogyasztói igényekhez igazodó, gazdaságilag jelentős haszonhalaink (harcsa, ponty, süllő) genetikai erőforrásainak és tenyésztés-technológiájának innovatív fejlesztése – GOODFISH – 2017-2021

A világ lakosságának egészséges élelmiszerekkel történő ellátása a népesség folyamatos növekedése és a globális klímaváltozás eredményeként egyre jelentősebb és összetettebb kihívás elé állítja a mezőgazdaságot. Jelen projektben kutatásaink kiterjedtek a magyar ponty (Cyprinus carpio) tájfajták genetikai diverzitásának, szerkezetének több markerrel történő meghatározására, illetve növekedésre, gerincdeformitásra ható gének relatív expressziós szintjének meghatározására egy-egy tájfajtában, ugyanazon termelési körülmények között. 
Konzorciumi partnerek: Szent István Egyetem (SZIE), Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet, Halgazdálkodási Tanszék, Agárdi Telephely; Nemzeti Agrárkutatási- és Innovációs Központ (NAIK) Halászati Kutatóintézet (HAKI); Pannon Egyetem (PE), Georgikon Kar, Állattudományi Tanszék, Állattan és Akvakultúra Tanszéki Csoport
A projektben dolgozók az Állatgenomikai kutatócsoport munkatársai. 

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:31