Intézménytörténeti kiállítás

A debreceni agrár-felsőoktatás története - állandó kiállítás

A debreceni agrár-felsőoktatás közel másfél évszázadát felvonultató kiállítás intézménytörténeti bemutató, amely egyúttal a magyar agrárium másfél évszázadának helyi látlelete is.

A múzeum e színterének megnyitásával egy egységes kép látható a magyar mezőgazdasági kultúra két nagy korszakáról. Egymás mellé került a hagyományos, tapasztalati kultúrára hagyatkozó mezőgazdaság bemutatása és a tudományos alapokon nyugvó gazdálkodás tárgyi emlékei, dokumentumai, ez utóbbi a debreceni agrár-felsőoktatás történetének bemutatásával.

Ez a közel másfél évszázad kiváló tudós-tanárok munkásságának volt a színtere, akik oktatói –kutatói tevékenységükkel megszabták a nagy múltú intézmény szellemi arculatát, akik átadták és átadják tudásuk legjavát a jövő nemzedékeinek szellemi műhelyként szolgálva.

Frissítés dátuma: 2017.09.14.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.