A Tormay Béla Szakkollégium pályázatai

 

NTP-SZKOLL-16-0059

„Tudomány és tehetséggondozás az Agráriumban, a Tormay Béla Szakkollégium Jubileumi programjai”

A Szakkollégium vezetősége kulcsfontosságúnak tartja, hogy célcsoportja azaz a szakkollégisták részére, olyan előadásokat szervezzen, amelyek biztosítják a személyes fejlődésüket, tudásuk és ismeretanyaguk bővítését. Ebből kifolyólag a kurzus keretén belül a szakkollégisták tudományos életre való fogékonyságát kívánta előmozdítani. Ennek keretén belül a tudományos diákköri tevékenység folytatását tervezte népszerűsíteni alkalmazható ismeretanyag átadásával. A TDT oszlopos képviselői, a tehetséggondozás szakemberei, valamint a korábbi TDK-n résztvevő hallgatók által rálátást kaphattak a hallgatók egy tudományos diákköri dolgozat megfelelő felépítésével és elkészítésével, valamint annak előadásához szükséges kompetenciáival kapcsolatban. Ezt követően a kutatási eredmények publikálási lehetőségeire is választ kaphattak a diákok. Továbbá ösztönzésre került, hogy a hallgatók közül egyre többen doktori képzés keretében tervezzék folytatni tanulmányaikat, illetve az alapképzésben és a mesterképzésben részt vevő szakkollégisták ezen célt tűzzék ki maguk elé hosszabb távon. Összességében az előadások kötetlenebb és interaktívabb hangvételben teltek a kötelező szemináriumokhoz képest.
A kurzuskínálaton felüli kiegészítő tevékenységek keretén belül többek között két kiadványt jelentettünk meg. Az egyik a Szakkollégiumunk 15 éves jubileumi alkalmából készült el, mint történelmi kiadvány a szakkollégium eddigi életét bemutatva. A másik a hallgatók publikálási lehetőségét tette lehetővé, amelyben 21 hallgató tette közzé tudományos eredményeit, összesen 137 oldal terjedelemben. ISBN számmal rendelkezik, mely a hallgatók felé bizonyítja, hogy fontos számunkra a kutatási tevékenységük elismerése.

2017. április 26-án megrendezésre került a 15 éves jubileumi rendezvény, amelynek keretein belül vitaestet szerveztünk számos szakkollégiumi érintett jelenlétével.
2016 novemberében a bolognai tanulmányút során gépkiállítás mellett kulturális programokon is részt vehettek a hallgatók.

Letölthető dokumentum: NTP SZKOLL 16 Szakmai beszámoló

Dátum Előadó Előadás címe Kurzushoz tartozó oktatási anyagok
2016.október 5. Dr. Gyüre Péter Tehetséggondozás a MÉK Karon. Letöltés
2016. november 2. Kiss Hanga Johanna, Bodnár Karina Korábbi TDK-n részt vevők kutatási témájának bemutatása Letöltés
2016. november 15. Dr. Balogh László Tehetséggondozási lehetőségek a felsőoktatásban Letöltés
2016. december 14. Dr. Birkás Márta Talajművelésről- hiedelmek és tények Letöltés
2017. március 16. Dr. Juhász Csilla, Dr Szűcs István "Jó tanácsok az OTDK előadásra" című programon való részvétel Letöltés
2017. március 29. Mándy Zsuzsanna Tehetséggondozás és ami mögötte van Letöltés
2017. április 18. Dr. Ágoston Tamás A szaktanácsadás elmélete és gyakorlata Letöltés
2017. április 19. Horváth Adrienn, Arzu Riviera Garcia A Tudomány nyelve angolul, Agriculture of Mexico Letöltés1, Letöltés 2
2017. április 26. Tóth Norbert A Tormay Béla Szakkollégium, ahogy én látom Letöltés
2017. május 2. Nagy József Magyarország első agrár-energetikai kisgazdaságának eredményei Letöltés
Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:31