A képzés célja élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnökök képzése, akik elkötelezettek a szakmájuk iránt az élelmiszerlánc-biztonság és -minőség területen és rendelkeznek a megfelelő tanulási eredményekkel, akik mikrobiológiai, molekuláris biológiai, toxikológiai, analitikai, egészségvédelmi és élelmiszerjogi ismereteik birtokában hatékonyan tudják felügyelni és ellenőrizni a biztonságos és kiváló minőségű, az emberi táplálkozásra minden tekintetben alkalmas élelmiszer előállításának folyamatát és forgalmazását. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.
Tanterv: nappali, levelező, duális
Képzési és kimeneti követelmények
Jelentkezéssel kapcsolatos információk
Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az élelmiszermérnöki alapképzési szak.Kreditelismerési kérelem (kitöltendő, amennyiben nem a fenti szakon végzett)
Dr. Kovács Béla
szakfelelős
