Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki mesterképzési szak

A képzés célja élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnökök képzése, akik elkötelezettek a szakmájuk iránt az élelmiszerlánc-biztonság és -minőség területen és rendelkeznek a megfelelő tanulási eredményekkel, akik mikrobiológiai, molekuláris biológiai, toxikológiai, analitikai, egészségvédelmi és élelmiszerjogi ismereteik birtokában hatékonyan tudják felügyelni és ellenőrizni a biztonságos és kiváló minőségű, az emberi táplálkozásra minden tekintetben alkalmas élelmiszer előállításának folyamatát és forgalmazását. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.

Tanterv: nappali, levelező, duális

Képzési és kimeneti követelmények

Jelentkezéssel kapcsolatos információk

Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az élelmiszermérnöki alapképzési szak.

Kreditelismerési kérelem (kitöltendő, amennyiben nem a fenti szakon végzett) 

 

 

Dr. Kovács Béla

szakfelelős

kovacsb@agr.unideb.hu


Legutóbbi frissítés: 2025. 10. 30. 15:23