Kötelező tárgyak
- Biometria
- Általános kutatási ismeretek
- Táplálkozás és funkcionális élelmiszerek
- Élelmiszertudományi kutatások kiemelt területei
- Élelmiszerkémia I. - II.
Kötelezően választható tárgyak
- Elemanalitika (AAS, ICP), az élelmiszervizsgálat spektroszkópiai módszerei
- A biotechnológia újabb eredményei, fókuszban az élelmiszer-biotechnológia
- Élelmiszerbiztonság tudományos alapjai és gyakorlata
- Innováció az élelmiszeriparban, funkcionális élelmiszerek fejlesztése
- Élelmiszerek fizikai vizsgálata
- Kromatográfia (GC, HPLC)
- Mikotoxinok a táplálékláncban
- Mikotoxinok bioszintézisének szabályozása
- Élelmiszer-higiénia
- Pesticidek élelmiszer-biztonsági megítélése
Szabadon választható tárgyak
- Kapcsolt analitikai rendszerek
- Élelmiszer-biztonsági kockázatelemzés alapjai
- Minőségügyi rendszerek alkalmazása az élelmiszerláncban
- Bioaktív komponensek zöldség és gyümölcsfélékben
- Nanorészecskék az élelmiszerekben
- Élelmiszer toxikológia
- Élelmiszer allergének és allergén-mentes termékek gyártásának szabályai és módszere
- Speciális élelmiszer technológiák
- Táplálkozás- és élelmiszermarketing
- Fitonutriensek a táplálkozásban
- Növényi tápanyagutánpótlás befolyása a humán táplálkozás elemeire
- Állati modellrendszerekre alapozott táplálkozáskutatás genetikai és molekuláris sejtbiológiai alapjai
- Élelmiszerek piacra kerülésének jogi és közegészségügyi vonatkozásai
- Mezőgazdasági és élelmiszeripari szerves anyagok újrahasznosítása
- Klímaváltozás (aszály, belvíz) élelmiszer-biztonsági hatásának vizsgálata távérzékelési eljárásokkal
- Precíziós mezőgazdaság és élelmiszerminőség
- DNS alapú mikroba fajazonosítás
- Mikrobiológiai gyorsmódszerek az élelmiszer minőségi és élelmiszerbiztonsági vizsgálatokban
- Növényvédő szermaradék analitika
- Élelmiszerbiztonság az Európai Unióban
- Gyógyszer-tápanyag interakciók a farmakokinetikai folyamatokban
- Nutrigenetika, nutrigenomika
- Xenobiotikumok kedvező és kedvezőtlen interakciói tápanyagokkal
- A táplálkozástudomány orvosi vonatkozásai és kísérletei
- Növényi termékek tárolása, feldolgozása
- A fehérjegazdálkodás mai helyzete és a jövő fehérjéi
Legutóbbi frissítés:
2022. 08. 01. 19:31