UniClad Study tour in UniDeb

Karunk lengyel, osztrák, olasz, spanyol és litván partnerekkel Erasmus+ pályázat (UniClaD) keretében azeri, ukrán, moldáv agráregyetemek innovációs és fenntarthatósági alapelvek alapján agráripari klaszterfejlesztési kapacitását fejleszti.

Ennek elemei az EU tagállamok intézményeiben jól működő egyetem-ipari együttműködési példák meghonosítása, ami képzésfejlesztéseken, kapcsolatépítéseken, gyakorlati célú kutatásokon, tanulmányutakon keresztül valósul meg.

A Debreceni Egyetem az akvakultúra területén meglévő infrastruktúráját, kutatási eredményeit, ipari partnereit mutatta be az EU-n kívüli intézmények képviselőinek május 15 és 19 között. A résztvevők megismerhették a Kar és az Állattenyésztési Tanszék portfólióját, a Halbiológiai Laborban folyó kutatásokat, a magyar halgazdálkodás helyzetét. Meglátogatták a Clari Kft. halfeldolgozóját, a Füzesgyarmaton lévő afrikai harcsa telepet, a Bocskai Halászati Kft.-t, a poroszlói Ökocentrumot, a Hortobágyi Génmegőrző Kht.-t, a Komádiban lévő tokhal telepet. A meglátogatott vállalkozásokat a résztvevők értékelték fenntarthatósági, innovációs, országukban alkalmazhatósági szempontból. 


kep6

Galéria

Legutóbbi frissítés: 2023. 05. 24. 15:11