UniClad Debrecen – Ukrán hallgatók záróbeszámolója, számadás

Az ERASMUS+ „Enhancing capacity of universities to initiate and participate in clusters development on innovation and sustainability principles” (UniClad) (No. 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP) projekt keretében ...

Egy hónapig a Debreceni Egyetemen tartózkodó hallgatók a Bila Tzerkva Agrártudományi Egyetemről záróprogram keretében mutatták be tevékenységüket.

A fogadó két Kar (MÉK és GTK) oktatói igyekeztek ugyanolyan környezetet, intenzív programot szervezni nekik, amit egy külföldi hallgató egy szemeszter során tapasztalhat meg. Konzulenseikkel való első megbeszélésen kiválasztották azokat a tárgyakat, melyeket látogatnak, pontosították a kutatási témáikat. Minden héten legalább kétszer egyeztettek az előrehaladásukról, heti beszámolókat írtak. Szakmai tanulmányút keretében a füzesgyarmati afrikai harcsatelepet, és a Nagisz új szarvasmarha telepét, annak tej és húsfeldolgozó üzemeit látogatták meg.

Élvezhették az Erasmus hallgatóknak szervezett fogadást, a Zamat fesztivált, és kifejezetten a YouDay hangulatát. Kirándulhattak Hortobágyra, a Tisza-Tavi Ökocentrumba, Hajdúszoboszlóra, Egerbe, Budapestre. A záróbeszámolón kiemelték az egyetemi gyakorlatias oktatást, a konzulensek, az Erasmus Iroda és a Tanulmányi Osztályok segítőkészségét.

Visszajönnének, mi visszavárjuk őket.






Legutóbbi frissítés: 2024. 10. 10. 14:59