Tudományos bemutatkozás Horvátországban

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság idén társszervezőként is csatlakozott a Horvát Nemzetközi Agrár Szimpóziumhoz.

A konferencia az agrár- és élelmiszeripar legaktuálisabb kérdéseivel, többek között a fenntarthatósággal, a digitalizációval és az élelmiszerbiztonsággal foglalkozott.  

Az 58. alkalommal megrendezett szakmai rendezvényen mintegy 20 nemzet agrártudományi szakemberei vettek részt, érkeztek kutatók Indiából, Ausztráliából, Máltáról és Dániából is. A DE MÉK szakemberei egyebek mellett a biodiverzitás megőrzése, a növénytermesztés, az élelmiszertudomány és a takarmányozás különböző témaköreiben mutatták be kutatásaikat, tudományos eredményeiket.

A konferenciához kapcsolódóan rendezték meg a Nemzetközi Megújuló Energia Csúcstalálkozót Dubrovnikban. A rendezvény idén a megújuló energiaforrások és azok agráripari hasznosításának lehetőségeivel foglalkozott. Az egyetem szakemberei "A stresszorok haszonnövényekre gyakorolt hatásának értékelése az éghajlatváltozás kontextusában", valamint "Az integratív növényélettan új szerepe az agrárkutatásban a fenntarthatóság szempontjából" címmel tartottak előadást, illetve mutatták be eredményeiket. 

A DE MÉK kutatói elnyerték a rendezvény poszter szekciójának elismerését, emellett a zágrábi egyetem agrárkarának dékáni vezetésétől ezüstből készült emlékéremet vehettek át.


A Galéria elérhető az alábbi linken.


veres1
Legutóbbi frissítés: 2023. 02. 28. 14:58