Az eseménynek az idei évben a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara adott helyet a Takarmány és Élelmiszer Biotechnológiai Tanszék szervezésében.
A rendezvény megrendezésére az 1970-es évek elejétől kerül sor, azzal a céllal, hogy a felsőoktatási intézményekben, kutatóintézetekben és közigazgatásban takarmányozással foglalkozó szakemberek megismerjék egymást és egymás munkáját, valamint kötetlen formában tudják megvitatni a szakterület aktuális kérdéseit.
Az idei rendezvényen kilenc intézményből mintegy 50 fő vett részt, köztük két akadémikus. A találkozó első napjának délelőttjén a résztvevő intézmények delegációjának vezetője bemutatta a résztvevőket, illetve vázolta az egység életében az elmúlt két évben történt változásokat. Ezt követően az intézmény egyik jellemző kutatási témájáról számolt be egy PhD hallgató. Az előadásokat követően szakmai vitára került sor. A találkozó résztvevői látogatást tettek a megújult Halbiológiai laborban és az új Élelmiszertechnológiai Intézetben.
A résztvevők visszajelzései alapján összességében megállapítható, hogy a rendezvényt sikeres volt. A következő szakmai találkozót a Kaposvári Egyetem rendezi 2018-ban.