Kollégáink a Mendel Egyetemen

A Debreceni Egyetem MÉK Állattenyésztési Tanszék és a TTK Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék munkatársai részt vettek Brnoban (Csehország), a Mendel Egyetem Agrártudományi Kara által szervezett MendelNet konferencián.

Sawadi F. Ndunguru és Gebrehaweria K. Reda doktorandusz hallgatóink az Állatbiológiai, illetve az Állattenyésztési Szekciókban mutatták be a baromfi takarmányfelvételének szabályozásával kapcsolatos molekuláris biológiai eredményeiket, melyben Sawadi F. Ndunguru az „Amino acids regulate reproduction allocation in Japanese quail” című előadásával III. helyezést ért el.

Dr. Czeglédi Levente, az Állattenyésztési Tanszékünk vezetője a szervezők meghívására szekcióelnöki feladatokat látott el. A konferencia után a munkacsoport több szakmai megbeszélést folytatott a Mendel Egyetem állatélettannal foglalkozó kutatóival. Ezek keretében megállapodtak, hogy a jövő évben tanszékünk két doktoranduszukat fogadják, akik bekapcsolódnak az állatkísérleti és laboratóriumi munkáinkba.



Legutóbbi frissítés: 2023. 11. 20. 10:45