Kémia előkészítő (nem csak) középiskolásoknak

A Debreceni Egyetem Kémia Koordinációs Intézete a 2023/24 tanévben, középiskolás diákoknak és egyetemre készülő érdeklődőknek, két csoportban, a közép- és az emelt szintű kémia érettségi témaköreire épülő, ingyenes, egyetemi előkészítő kurzusokat szervez.

Kémia előkészítő (nem csak) középiskolásoknak

Kémiából szeretnél érettségit tenni?

Korábban érettségiztél és tervezed, hogy egyetemre mész? Az általad választott szak megalapozott kémiatudást igényel?

Kurzusainkkal hatékonyan készülhetsz az érettségire, valamint velünk felfrissítheted a már meglévő tudásodat is! 


A Debreceni Egyetem Kémia Koordinációs Intézete a 2023/24-es tanévben, középiskolás diákoknak és egyetemre készülő érdeklődőknek, két csoportban, a közép- és az emelt szintű kémia érettségi témaköreire épülő, ingyenes, egyetemi előkészítő kurzusokat szervez.

A kurzusoknak az Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara; Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara és Gyógyszerésztudományi Kara ad otthont. A korábbi évek gyakorlatától eltérően, a Debreceni Egyetemen idei évben egységesen, Intézetünk szervezésében lesz alkalom egyetemi előkészítőn részt venni kémiából.


Az előkészítőkön a középiskolai tananyagot interaktívan, könnyen érthető formában dolgozzák fel a diákok olyan egyetemi oktatókkal, akik már gyakorlattal rendelkeznek a középiskolások felkészítésében, a korábbi években is vezettek felkészítőt kémiából.

Az oktatás az alapozó és haladó csoport tekintetében is 16 alkalmas (októberben kezdődnek, március végéig tartanak), mely a következőképpen alakul.
15 pénteki napon, délután 16:00-18:00 óra között, alkalmanként kétórás felkészítőn vehetnek részt a diákok. A Debrecentől távol élők számára is támogatást kívánunk biztosítani a készüléshez, nekik módjukban áll majd online közvetítés útján követni az oktatást.

Tekintettel arra, hogy az órákon elméleti oktatás mellett számolási feladatok megoldására is sor kerül, javasoljuk a személyes részvételt.

Azoknak a diákoknak, akik rendszeresen járnak az elméleti órákra, alkalmuk nyílik arra, hogy személyesen, egy szombat délelőttön, tömbösített, ötórás laborgyakorlaton is részt vegyenek.

Az oktatáson túl, az előkészítő lehetőséget nyújt arra, hogy megismerhesd az országban legszélesebb képzési palettát nyújtó Debreceni Egyetemet, valamint bepillantást enged az egyetemi miliőbe.

Elsősorban azoknak a diákoknak a jelentkezését várjuk, akik terveik szerint a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán, Gyógyszerésztudományi Karán, vagy Általános Orvostudományi Karán kívánják folytatni a tanulmányaikat.


Jelentkezni a Kémia Koordinációs Intézet weboldalának főoldalán, az alábbi linken, regisztrációs űrlap kitöltése és visszaküldése útján lehetséges.

Link: https://chemcoord.unideb.hu/

Regisztrációs űrlap: https://chemcoord.unideb.hu/jelentkezes


Kapcsolattartó

dr. Jávor Anett ügyvivő-szakértő

Telefon: 06 52 516 900/61301

E-mail:  javor.anett@unideb.hu, kemkoord.intezet@unideb.hu


Tematika

Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 18. 11:49