Ismeretterjesztés közérthető tudományossággal az agráriumban

Adorján János-díjat vehetett át Pepó Péter, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar egyetemi tanára, az MTA doktora.

Ismeretterjesztés közérthető tudományossággal az agráriumban


Adorján János-díjat vehetett át Pepó Péter, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar egyetemi tanára, az MTA doktora. A közérthető, tudományos ismeretterjesztésért járó plakettet Gödöllőn a Grassalkovich-kastélyban adták át 2022 december 8-án.

A Magyar Mezőgazdaság agrár hetilap, 2018-ban alapította az első főszerkesztőjéről, Adorján Jánosról elnevezett díjat. Az elismerést, azok a külső szerzők kaphatják meg, akiknek írásai, szakmai tanácsaik az olvasók számára hasznosak, gazdálkodásukban hasznosíthatók, informatívak és közérthetők.

A magyar agrár szakirodalom több évtizede vezető ismeretterjesztő folyóirata 2022-ben Pepó Péter, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Agrártudományi Doktori Tanács elnöke, a Növénytermesztéstani, Tájökológiai és Növénynemesítési Tanszék egyetemi tanárának ítélte oda az elismerést.

Pepó Péter kutatási területe a szántóföldi növények termesztéstechnológiájának komplex vizsgálata, továbbá a termőhely- és fajtaspecifikus növénytermesztési modellek kidolgozása. Évek óta meghatározó szerepet tölt be szakmai konferenciák és  gyakorlati szántóföldi bemutatók szervezésében.

A debreceni professzor az eddigiek során több mint 600 tudományos és szakmai publikációt közölt. Ezek közül 1982-ben jelent meg az első cikke a Magyar Mezőgazdaságban. Az elmúlt 40 évben több mint 80 közérthető tudományossággal megfogalmazott írását publikálta a hetilap.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság


pic1pic2

Linkek:

Dr. Pepó Péter, Adorján János-díjas professzor | MMG

A mindennapok gyakorlatában a tudomány erejével | Prof. Dr. Pepó Péter | Adorján János-díj | MMG

Legutóbbi frissítés: 2022. 12. 16. 15:56