„Gulfood 2025” nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításon a Debreceni Egyetem MÉK

A világ egyik legnagyobb élelmiszeripari szakkiállítása, a Gulfood, idén ünnepelte 30. évfordulóját, és ismét új mércét állított a globális élelmiszerpiac számára.

A rendezvény 2025. február 17. és 21. között  került megrendezésre a Dubaji Világkereskedelmi Központban „az élelmiszeripar következő határa” témában, kiemelve az innovációt, a fenntarthatóságot és a globális élelmiszerrendszerek jövőjét.

Rekord méretű eseményként 5500 kiállítóval (129 országból), több mint 1 millió bemutatott termékkel, 120 000 négyzetméternyi kiállítói területtel a GulFood  rendezvény kiemelkedik az élelmiszeripari szakkiállítások közül.

A kiállításon a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK), Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ is részt vett a Fino-Food Kft-vel konzorciumban megvalósuló „GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00157” azonosítószámú, „Magas biológiai értékű, immunerősítő A2-es tejtermékek kifejlesztése új biotechnológiai eljárásokkal” című projekt kapcsán.

A projekt fő célja A2 (allergénmentes) tejre és egyedi, növényi eredetű hatóanyag-kombinációkra alapozott, magas hozzáadott értékű, tudományos eszközökkel létrehozott, immunrendszert támogató termékcsalád kifejlesztése. Viszont külön kiemelendő, hogy az emberre gyakorolt pozitív élettani hatások mellett a tejelő szarvasmarhák egészségi állapotának javulása is elérésre került a projektben az egyedi bioaktív komponensek takarmányadalékként történő alkalmazásával.

A dubaji kiállítás látogatói standunkon megismerhették Karunk oktatási és kutatási portfólióját, illetve megkóstolhatták a kutatás-fejlesztési projekt során kifejlesztett termékek egyikét, a magas hozzáadott értékű A2-es tejből készült sajtot. Nagy örömünkre szolgált, hogy a bemutatott sajt különleges és fűszeres ízvilága kifejezett tetszést váltott ki a standunkhoz ellátogatók részéről.

A rendezvényen készült fotókat az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.

Legutóbbi frissítés: 2025. 02. 28. 09:13