A rendezvény 2025. február 17. és 21. között került megrendezésre a Dubaji Világkereskedelmi Központban „az élelmiszeripar következő határa” témában, kiemelve az innovációt, a fenntarthatóságot és a globális élelmiszerrendszerek jövőjét.
Rekord méretű eseményként 5500 kiállítóval (129 országból), több mint 1 millió bemutatott termékkel, 120 000 négyzetméternyi kiállítói területtel a GulFood rendezvény kiemelkedik az élelmiszeripari szakkiállítások közül.
A kiállításon a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK), Agrár- és Élelmiszeripari Tudáshasznosítási Központ is részt vett a Fino-Food Kft-vel konzorciumban megvalósuló „GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00157” azonosítószámú, „Magas biológiai értékű, immunerősítő A2-es tejtermékek kifejlesztése új biotechnológiai eljárásokkal” című projekt kapcsán.
A projekt fő célja A2 (allergénmentes) tejre és egyedi, növényi eredetű hatóanyag-kombinációkra alapozott, magas hozzáadott értékű, tudományos eszközökkel létrehozott, immunrendszert támogató termékcsalád kifejlesztése. Viszont külön kiemelendő, hogy az emberre gyakorolt pozitív élettani hatások mellett a tejelő szarvasmarhák egészségi állapotának javulása is elérésre került a projektben az egyedi bioaktív komponensek takarmányadalékként történő alkalmazásával.
A dubaji kiállítás látogatói standunkon megismerhették Karunk oktatási és kutatási portfólióját, illetve megkóstolhatták a kutatás-fejlesztési projekt során kifejlesztett termékek egyikét, a magas hozzáadott értékű A2-es tejből készült sajtot. Nagy örömünkre szolgált, hogy a bemutatott sajt különleges és fűszeres ízvilága kifejezett tetszést váltott ki a standunkhoz ellátogatók részéről.
A rendezvényen készült fotókat az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.