Felnőttképzés a MÉK-en

Felnőttképzés a MÉK-en

Hét felnőttképzési kurzust indít szeptemberben a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar egy európai uniós projekt keretében. Az 52 órás képzésekre augusztus 25-ig várják a jelentkezéseket.  A kurzusok 2021-ben ingyenesek.

Vízgazdálkodás: vízminőségvédelem; Integrált szántóföldi zöldségtermesztés; Berendezkedés a precíziós mezőgazdaságra; Abrakfogyasztók és kérődzők modern takarmányozása; Élelmiszer-feldolgozás: állati termékek (hús, tej) feldolgozása; Konverzió konvencionálisból biogazdálkodásra: tradicionális és alternatív gabonanövények a biogazdálkodásban; Mérésekre alapozott környezetkímélő tápanyaggazdálkodás megvalósítása szántóföldi kultúrákban.

Ezekre a felnőttképzési kurzusokra lehet jelentkezni, agrárterületen teljesített főiskolai vagy egyetemi alapképzés (BSc), valamint minimum egyéves agrár szakterületen szerzett szakmai tapasztalat után.  

Az 52 órás kurzusok 20 óra on-line elméleti és 32 óra gyakorlati képzésből állnak. A gyakorlati képzés újszerűségét a "learning by doing" gyakorlatorientált oktatási forma adja.

Lehetőség nyílik a különböző szakterületeken felmerülő szakmai kérdések megvitatására, valamint a képzésben résztvevőknek a gyakorlati foglalkozások alatt alkalmuk nyílik egymással szakmai megbeszéléseket is folytatni.

A képzések várhatóan szeptember első hetében kezdődnek, jelentkezni augusztus 25-ig lehet. A kurzusok a belépési feltételeknek megfelelő jelentkezők számára ingyenesek.  

A felnőttképzésről további információt a Debreceni Egyetem Kancellária Továbbképzési Központjában (Böszörményi út 138., Tel: 52/508-300, email: gyori.borbala@fin.unideb.hu) kérhetnek az érdeklődők.  

A képzés az EFOP-3.4.3-16-2016-00021 „A Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében” projekt keretében valósul meg.

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:32