A Debreceni Egyetem Vízgazdálkodási Professzorának Szakmai Elismerése

Oroszlány István Emlékérmmel ismerte el Tamás János, a Debreceni Egyetem MÉK Víz- és Környezetgazdálkodási Intézetének vezetője szakmai munkáját a Magyar Öntözési Egyesület (MÖE).

Az évente egyszer odaítélt díjat és elismerő oklevelet február 13-án a XII. Magyar Öntözéstechnikai Konferencián és Kiállításon nyújtották át számára.  

Az oklevélnek méltatása alapján a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar professzora az öntözés és vízgazdálkodás szakterületén végzett elmélyült, magas szintű, tudományos, gyakorlati tevékenységével, valamint nemzetközi szakirodalmi munkásságával érdemelte ki a szakmai szervezet nívós elismerését - emelte ki Bíróné Oncsik Mária a díjat átadó Magyar Öntözési Egyesület elnöke.

A Víz- és Környezetgazdálkodási Intézetének tudományos sikerességét jelzi, hogy a szakmai rendezvényen ugyancsak kiemelkedő elismerést vehetett át Szabó Andrea, a DE MÉK Víz- és Környezetgazdálkodási Intézetének munkatársa, aki MÖE éves PhD kategória díját nyerte el a „Precíziós öntözési technológia vízforgalmi paramétereinek értékelése és fejlesztése” című summa cum laude minősítésű értekezésével (Témavezetője: Prof. Nagy Attila, Víz és Környezetgazdálkodási Intézet).

Legutóbbi frissítés: 2024. 02. 22. 14:00