Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK) fiatal kutatója az ENSZ Élelmezésügyi Világfórumán Rómában

Róma, Olaszország - Ayaz Mukarram Shaikh, a Debreceni Egyetem MÉK tudományos segédmunkatársa és a Fiatal Tudósok Csoportjának (YSG) tagja

2024. október 14-18. között képviselte a Debreceni Egyetemet a rangos Élelmezésügyi Világfórum rendezvényen, amelyet az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) római központjában tartottak.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar kutatója a nemzetközi eseményen többek között zsűritagként működött közre a NexusArt kiállításon, amely fenntarthatóságra összpontosító, innovatív műalkotásokat mutatott be az élelmiszergazdaságban fellelhető kihívásokra Továbbá szakmai vetélkedőt tartott agrárinnovációk témakörben, melyet a Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatott, nagy sikert aratva a FAO Átriumban.

A DE-MÉK kutatójának egy globális rádiókerekasztal-beszélgetéshez is lehetősége volt csatlakozni a családi gazdálkodás kihívásai témában, míg a római rendezvény zárónapján egy összefoglaló tanácskozáson vett részt, ahol egyebek mellett kiemelésre kerültek a hét legfontosabb eseményei, azok tapasztalatai.  

A különböző országok minisztereinek, diplomatáinak és ifjúsági vezetőinek jelenlétével a DE-MÉK tudományos segédmunkatársának szerepvállalása a FAO római rendezvényén tovább erősítette a Debreceni Egyetem elkötelezettségét a globális élelmiszerbiztonság és fenntartható mezőgazdaság terén.

Az Élelmezésügyi Világfórum kiemelt szerepet játszik abban, hogy az ifjúságot mozgósítsa a reziliens és méltányos élelmiszerjövőért. Ayaz Mukarram Shaikh aktív jelenléte tükrözi a DE-MÉK jövőbe tekintő szemléletét, összhangban a fenntartható élelmiszeripari gyakorlatok és innovációk terén folytatott kutatásaival.








 

Legutóbbi frissítés: 2024. 11. 06. 10:57