A Debreceni Egyetem díjnyertes Debreceni Pároskolbásza a Debreceni Adventi Vásárban!

A Debreceni Pároskolbász nemcsak a neve, hanem története által is szorosan kötődik városunkhoz. Nemzetközi ismertsége és népszerűsége által került a Hungarikumok sorába.

A Debreceni Egyetem díjnyertes Debreceni Pároskolbásza a Debreceni Adventi Vásárban!

A Debreceni Pároskolbász nemcsak a neve, hanem története által is szorosan kötődik városunkhoz. Nemzetközi ismertsége és népszerűsége által került a Hungarikumok sorába. Ezen híres termék különleges zászlóvivője egyetemünk többszörösen díjnyertes pároskolbásza, amelyet most a Debreceni Adventi Vásár látogatói is megkóstolhatnak.

A Debreceni Egyetem húsüzemében különleges ízesítéssel, de a Magyar Élelmiszerkönyv Csemege Debrecenire vonatkozó előírásainak megfelelően, a kézműves jelleg megtartása mellett készül ez a tradicionális hústermék. A megbízható, válogatott alapanyagok és fűszerek, a szakmai tapasztalat és munka, a biztonságos technológia együttesen eredményezik a DE pároskolbászának többszörösen elismert kiváló minőségét.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszeripari Innovációs Központjának szakmai csapata az idei Zamat fesztivál kolbásztöltő és hagyományőrző versenyén 1. helyezést ért el. Az éttermek között a „legjobb debreceni páros” versenyben pedig, immáron másodszor nyerte el a szakmai és közönség díjat a Deszka Kft-vel együttműködve.

 A Deszka gyorsétterem kínálatában a legkiválóbb minőségű „streetfood” ételek találhatók meg. Az idei Debreceni Adventi Vásárban a fiatalok körében népszerű étterem fogásai között ott van a DE Debreceni Párosa is.

Nagyhaju Sándor, az étterem vezetője szerint, ezt a tradicionális ételt, nem csak az idősebbek, hanem a fiatalok is szívesen fogyasztják.

A termék kifejlesztője, Kelemen Ferenc az Élelmiszeripari Innovációs Központ húsüzemének mesteroktatója, fontosnak tartja, hogy az új technológiák alkalmazása mellett, a húsipari hagyományok tiszteletben tartása és megőrzése mellett egy méltán népszerű, kiváló minőségű termék születhetett a DE húsüzemében, amelynek gyártásában az élelmiszermérnök hallgatók is részt vesznek.

Az Adventi Vásárban sétálva tehát a kürtös kalács, valamint az illatos és fűszeres forralt borok mellett a Deszka étteremben megtalálhatják a helyben és frissen sütött „díjnyertes Debrecenit”.

Jó étvágyat minden vásárlátogatónak!


12
Legutóbbi frissítés: 2022. 12. 14. 09:58