Az UniClad Moldáviában

„Az egyetemek klaszterfejlesztési kapacitásának innovatív és fenntarthatósági szempontú bővítése” Erasmus+ támogatású program keretében ...

„Az egyetemek klaszterfejlesztési kapacitásának innovatív és fenntarthatósági szempontú bővítése” Erasmus+ támogatású program keretében 2024. április 8. és 12. között az azeri, moldáv, ukrán, olasz, spanyol, osztrák, lengyel és magyar összetételű konzorcium Moldávia két egyetemén tartotta irányító testületi és műhelymunka találkozóját.

A Comrat Állami Egyetemen https://kdu.md/en/ műhelymunka keretében a nyitott élő laboratóriumok (Open Living Lab) szervezési módszertanát, a spanyol, az osztrák és az olasz mezőgazdasági klaszterek működési tapasztalatait tekintettük át. Megvizsgáltuk az Európai Klaszter Együttműködési Platformot (www.clustercollaboration.eu), amelynek küldetése partnerségeket kialakítása az európai klaszterek között. Megismertük a Canvas üzleti modell hasznosíthatóságát, a Lean menedzsment mezőgazdasági alkalmazását. Meglátogattuk az egyetemen a pályázatból létesült kiválósági központot. A Moldáv Műszaki Egyetemen https://utm.md/en/ az irányító testületi ülésen az azeri, moldáv és ukrán klaszterek szervezettségét, kiválósági központok működését, a kísérleti projektek állapotát értékeltük, a hallgatói tanulmányutakkal kapcsolatos feladatokat tekintettük át.

Írta:

Dr. Komlósi István DSc Dr. h.c.

egyetemi tanár

intézetvezető

Állattudományi, Biotechnológiai és Természetvédelmi Intézet


Galéria

Legutóbbi frissítés: 2024. 04. 22. 09:54