25. Pápai Expo és Agrárpiknik

25. Pápai Expo és Agrárpiknik

2022. május 13-14. között 25. alkalommal rendezték meg a Nyugat-Dunántúl egyik legjelentősebb agráreseményét, a Pápai Expo és Agrárpikniket. A rendezvény házigazdája Győrffy Balázs a NAK elnőke, fővédnöke Nagy István agrárminiszter voltak. A jubileumi eseményre különleges programokkal, bemutatókkal készültek a rendezők. A tavalyi kezdeményezést folytatva az esemény most is elsősorban a fiatalokat célozta meg,

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara számára kiemelten fontos az agrárium jövője, amelynek a mostani középiskolások és egyetemisták jelentik a zálogát. A Pápai Expo és Agrárpiknik keretében igyekeztek közelebb hozni hozzájuk az agrárszakmákat, a mezőgazdasági, élelmiszeripari innovációkat és sikertörténetek bemutatásával bátorítani őket a pályaválasztásban.

Az idei rendezvény fókuszában a pályaorientáció és a generációváltás volt.  A korábban már megszokott bemutatókon és szakmai programokon túl igyekeztek mélyebb bepillantást engedni egyes szakmákba, játékos módon elmélyíteni az agráriummal kapcsolatos ismereteket, eloszlatni tévhiteket a gazdálkodással kapcsolatban és összességében egy vonzó jövőképet adni a szakma iránt érdeklődő gyerekeknek, fiataloknak.

A pénteki napon játékos edukációs és pályaorientációs programokkal készültek a rendezvényre látogató diákok számára. Ennek keretében zajlott le a délelőtt folyamán egy panelbeszélgetés, Jövőd az agráriumban címmel, amelyen a beszélgetők között szerepelt Dr. Stündl László egyetemünk dékánja is.  

Dr. Szalka Éva dékán (SZE), Dr. Stündl László dékán (DE), Barta Dénes moderátor, Dr. Süth Miklós igazgató (ATE), Dr. Szabó István rektorhelyettes (MATE)

A szombati napon immáron 23. alkalommal rendezték meg az Expo keretein belül a megyei vadásznapot. Hagyományosan a megnyitó keretei között zajlott le a fiatal vadászok eskütétele és avatása illetve a különböző vadász kitüntetések átadása. Ebben az évben a kitüntettek között szerepelt Kelemen Ferenc is, egyetemünk Élelmiszertechnológiai Intézetének mesteroktatója, aki az Országos Magyar Vadászkamara Kamarai Érdemérem kitüntetését kapta.

.

Pap Gyula megyei elnök és Kelemen Ferenc mesteroktató

A vadásznapon a korábbiakban már megszokottaknak megfelelőn főzőversenyek, családi rendezvények, különböző vadásztatot érintő bemutatók és programok kerültek megrendezésre igazi piknik hangulatban.

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:32