Az élelmiszermérnöki alapszakon a hallgatók olyan alapismereteket szerezhetnek, amelyek birtokában élelmiszeripari üzemekben termelésirányítók lehetnek. A szakon megismerkednek az élelmiszeripari feldolgozástechnológiák alapvető elemeivel, műveleteivel és folyamataival, gépesítési és automatizálási kérdéseivel, lehetőségeivel. Mivel mind a termelés, mind a termékfejlesztés és a táplálkozástudomány követelményeinek való megfelelés miatt fontos a szükséges analitikai ismeretek megléte, a képzés kiemelt eleme az általános és élelmiszeranalitikai eljárások alkalmazási lehetőségeinek és módjainak megismerése is. A minőségügyi és a gazdasági tantárgyakkal kiegészülve, a végzett élelmiszermérnök hallgatók alkalmasak lesznek az élelmiszer-előállítás és -forgalmazás bármely területén való helytállásra.
Duális képzésben is indul.
Képzési és kimeneti követelmények
Dr. Sipos Péter
szakfelelős
siposp@agr.unideb.hu