Disznótoros húskészítmények házias gyártása

A képzés célja különböző disznótoros húskészítmények házi körülmények között történő gyártásának alapvető elméleti és gyakorlati ismereteinek elsajátítása. A tanfolyam során megismertetjük a házi disznótoros termékek gyártási műveleteit. Bemutatjuk az alapanyagok (húsok, belsőségek, fűszerek, belek stb.) kiválasztását, a beszerzési forrásokat, az előkészítő és gyártási műveleteket, a hőkezelési módokat és az egyéb tartósítási lehetőségeket. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a képzés során a gyártás során használt eszközök, gépek és berendezések használatával kapcsolatos munkavédelmi és higiénia szabályok megismertetésére és megmutatjuk azok betartásának okait és fontosságát.

A képzést folytató intézmény: Debreceni Egyetem, 4032 Debrecen Egyetem tér 1.

Érintett szervezeti egység: Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (4032 Debrecen, Böszörményi út 138.), Élelmiszertechnológiai Intézet

Nyilvántartási szám: B/2020/001456


A képzés időpontja: 2026. február 07. (szombat), 8:00 – 16:30 (ebédszünet 12:00-12:30 között)

A képzés helyszíne: Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, 4032 Debrecen Böszörményi út 138. Élelmiszertechnológiai Intézet

Képzés összes óraszáma: 8 óra, melyből az elmélet óraszáma 3, a gyakorlat óraszáma 5 óra.

A képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum: Tanúsítvány


Előadás témái:
  • A házi disznótoros termékek eszközeinek, gépeinek és berendezéseinek bemutatása
  • A gyártástechnológiai műveletek bemutatása
  • A Sütnivaló kolbász gyártásának ismeretei
  • A hőkezelt alapanyagokból gyártható termékek (hurkák, disznósajtok) jellemzői

Gyakorlat témái:

  • A hőkezelt alapanyagok előkészítése és főzése
  • A gyártási alapanyagok előkészítése és kimérése
  • Sütnivaló kolbász gyártása
  • Hurkák és disznósajt gyártása  
  • Késztermékek organoleptikus bírálata

A képzésben résztvevő szakemberek

  • Kelemen Ferenc, ügyvivő-szakértő
  • Kristóf Károly, szaktechnikus

Maximális létszám: 10 fő  

Részvételi díj: 39.900.-Ft, amely a 27%-os ÁFÁ-t tartalmazza.

(A részvételi díj magában foglalja a 3 óra elméleti és a 5 óra gyakorlati oktatást, továbbá a résztvevők elektronikus formában megkapják a tananyagot a tanfolyam végeztével)

Jelentkezési határidő: 2026. január 24.


A jelentkezés feltételei

A képzésre jelentkezni a regisztrációs felület kitöltésével lehet a fent megadott jelentkezési határidőig.

A regisztráció megrendelésnek minősül, a képzésen a részvétel feltétele a képzési díj előzetes kiegyenlítése.

A jelentkezés véglegesítése és elküldése utána Debreceni Egyetem lemondást nem fogad el, a képzési díjat lemondás miatt nem utalja vissza. A képzési díj visszautalása kizárólag a képzés elmaradása esetén lehetséges.

A képzési díjat a képzésről történő távolmaradás esetén is ki kell fizetni. A képzési díj teljes kiegyenlítése után a részvétel átruházható.

 A regisztráció után elektronikus formában küldjük meg a képzési díj teljesítéséhez szükséges információkat. A részvételi díj megfizetése kizárólag átutalással teljesíthető. A képzési díjról kiállított számla postai úton kerül kézbesítésre.


Egyéb információk

A tanfolyam nem minősül akkreditált felnőttképzésnek, a résztvevők Tanúsítványt kapnak a kurzus elvégzéséről, de a képzés oklevelet, képesítést nem ad.

A gyakorlati képzésre meleg alsó ruházatról mindenki önmaga gondoskodik.

A jelentkezők létszámától függően – szükség esetén – további kurzust indítunk.

A programváltozás jogát fenntartjuk. További információkért forduljon hozzánk a szarvas.mate@agr.unideb.hu e-mail címen, vagy a következő telefonszámon: +36 52 508 444 / 88496 mellék.


 
 
Legutóbbi frissítés: 2025. 11. 11. 10:29