Egy különleges este a jubileum jegyében

Sztárfellépők, tájjellegű ételek és italok, szakmai beszélgetések és kiváló hangulat - szüreti bállal zárta a 150 éves agrár-felsőoktatás alkalmából szervezett programsorozatát november 17-én a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara.

A hagyományos őszi rendezvényt ezúttal a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetével közösen szervezte meg a MÉK. Az Agrárbálon Bács Zoltán kancellár és Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke köszöntötte a Böszörményi úti campus Aulájában megjelent több mint 200 vendéget. Majd Komlósi István dékán és Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke mondott pohárköszöntőt.

A bálon saját szerzeményeivel lépett fel Dánielfy Gergő, a DAL 2018 felfedezettje, valamint az idén 65. évfordulóját ünneplő Hortobágy Néptáncegyüttes krasznamenti, mezőségi és a szatmári lápvidék táncaival. A legszebb bordalokat és prózákat pedig a Csokonai Színház művészei hozták el a bál vendégeinek.

A rendezvényen kötetlen klubbeszélgetésen is részt vehettek az érdeklődők: a generációváltás a mezőgazdaságban témakörében, Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára, a formálódó Közös Agrárpolitikáról Papp Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai főigazgató-helyettese,  a Földügyi aktualitásokról Cseszlai István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara stratégiai igazgatója, a Nők szerepe az agráriumban témakörben pedig Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió Egyesület elnöke tartott gondolatébresztő előadást.

A vendégek a szakmai beszélgetések és a remek hangulat mellett a térség tájjellegű ételeit és a szatmári Avasország legfinomabb bakator borait is megkóstolhatták. Az este emlékét pedig egy különleges fotófal előtt örökíthették meg a bálozók.

Fotók a bálról

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:32