IJHS

International Journal of Horticultural Science

Az International Journal of Horticultural Science (IJHS) a Debreceni Egyetem Kertészettudományi Intézet munkatársai által gondozott, angol nyelvű, referált, tudományos szaklap (ISSN 1585-0404 (Print), ISSN 2676-931X (Online)), amely az MTA Agrártudományok Osztálya által is elfogadott tudományos folyóirat.

A folyóiratban publikált szakmai anyagok a kertészeti tudomány valamennyi diszciplínáját (gyümölcs-, zöldség-, dísznövénytermesztés, szőlészet, borászat, gyógy-, aroma-, és fűszernövény termesztés, erdészet, kertészeti biotechnológia és környezetmanagement és kertészeti ökonómia) felölelik, amelyek kutatóknak, oktatóknak, termesztőknek és egyetemi hallgatóknak egyaránt hasznos, tudományos és gyakorlati információt szolgáltatnak. A folyóirat kezdetben kizárólag nyomtatott formában jelent meg az Agroinform Kiadó gondozásában, majd 2009-től a lapszámok online is elérhetővé váltak.

A folyóiratot 2018-tól a Debreceni Egyetem (DE) adja ki, szabványos és nyílt hozzáférésű, ’Open Access’ publikációs platformján, ingyenesen (’no page charge’). A folyóiratot az Open Journal System (OJS) kezeli, amely elősegíti a más adatbázisokkal való adatcserét, és nagyban növeli a rendszerben megjelenő folyóiratcikkek láthatóságát a tudományos életben. A DE publikációs platformján 1999-ig visszamenően az IJHS valamennyi (közel 1000 db) korábbi publikált szakanyaga ingyen elérhető és cikkenként letölthető (https://ojs.lib.unideb.hu/IJHS/issue/archive), amelyek között kulcsszó és szerzői név alapján is lehet keresni. A cikkek egyedi DOI azonosítóval, valamint ’CC Attribution 4.0 International License’ jogokkal rendelkeznek, igazodva a nemzetközi trendekhez.

Prof. Dr. Holb Imre

főszerkesztő

Dr. Csihon Ádám

technikai szerkesztő

 

 

 

 

Last update: 2022. 08. 08. 12:06