Az Agrár egy család, egy csapat!
logo
Debreceni Egyetem
Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar

Az Agrár
egy család,
egy csapat!

Dékáni köszöntő

A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar küldetése a multifunkciós mezőgazdaság, élelmiszeripar és a vidék fejlesztése az Észak-Alföldi Régióban és Kelet-Magyarországon. Az intézmény ennek megfelelően az elsődleges szakemberképzésen túl regionális, országos, illetve nemzetközi kutatási és szaktanácsadási feladatokat is ellát. Oktatási-képzési, kutatási területeink a fenntartható agrárium és vidékfejlesztés követelményeinek megfelelően bővültek az utóbbi években és mivel a tudományok egymás közötti kapcsolata egyre erősödik, törekvésünk akár jelszóként is használható: „sokszínű képzés – átjárhatóság”.

Tovább
Tehetséggondozás
Tehetséggondozás

Amennyiben úgy érzed, hogy több van benned, és a lehető legtöbbet szeretnél kihozni a nálunk töltött évekből, számos tehetőség közül választhatsz. Tehetséges hallgatóinkat várják szakkollégiumaink, ahol az érdeklődési területükön belül interdiszciplináris ismereteket gyűjthetnek. A hazai és külföldi szakmai gyakorlatok, kirándulások, valamint a rendszeresen vendékelőadóként meghívott hazai és nemzetközi ismertségű tudósok, szakemberek mély, gyakorlati ismeretekkel, széles látókörrel vértezik fel a jövő szakembereit. A kutatás iránt elkötelezettek számára a Tudományos Diákkör és a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja biztosít lehetőséget egy-egy kutatási témában, projektben történő elmélyülésre. További részletes információ:

Tovább
Tehetséggondozás
Külföldieknek is jó választás
Sokszínű, nemzetközi közösség

A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karára a világ számos országából érkeznek hallgatók akár a teljes képzésre, akár részképzésben itt töltött szemeszterre. Karunk számos külföldi egyetemmel tart fent mobilitási kapcsolatot, melynek köszönhetően mind hallgatóink, mind oktatóink különböző európai országokban tölthetnek hasznos időszakot. Angol nyelvű képzéseinkben arra törekszünk, hogy az ágazati és a piaci igényekhez igazított, hasznos tudást adjunk át hallgatóink számára. Büszkék vagyunk arra, hogy Karunkon is elérhető a kettős diplomát adó program a mezőgazdasági mérnöki alapszakon, amelyben Karunk és az anconai Università Politecnica delle Marche falai között szerezhetnek hallgatóink szerteágazó információkat, nemzetközi kapcsolatokat.

Hallgatói élet

Kedves Leendő Hallgatók!
Nagyon sok szeretettel köszöntelek Titeket a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hallgatói Önkormányzata, valamint a Kar valamennyi hallgatója nevében! 

Tovább
Hallgatói élet