Dr. Diósi Gerda
- Száraztészta fehérje dúsítási lehetőségei
- Száraztészta rost dúsítási lehetőségei
- Száraztészta gyógy- és fűszernövényekkel való dúsítási lehetőségei
- Rost felhasználási lehetőségek a sütő- és száraztészta iparban
- Liszt alapú élelmiszerek fejlesztése
Dr. Jevcsák Szintia
- Malomipari termékek előállítása, fejlesztése. Gabonafélék alkalmazása sütőipari próbatermékek készítésében. Adott lisztek különböző arányokban való felhasználásának meghatározása, dúsítóanyagok alkalmazása kedvező minőségű próbatermék előállítása érdekében.
- Lisztkeverékek fejlesztése gluténmentes és álgabonák felhasználásával. Rosttal dúsított lisztkeverékek fejlesztése.
- Sütőipari termékek fejlesztése olajos magvakkal, rostokkal való dúsítással.
- Édesipari termékek. Csokoládé, csokoládékészítmények előállítása, fejlesztése, dúsításának lehetőségei.
Fekete István
- Különböző gyümölcsök, és zöldségek felhasználási lehetőségeinek vizsgálata magasabb hozzáadott értékű élelmiszeripari termékek fejlesztése érdekében
- Növényi eredetű élelmiszeripari melléktermékek felhasználásának lehetőségei különböző élelmiszeripari késztermékek fejlesztésére
- A fogyasztói igények minél magasabb színvonalon történő kiszolgálására irányuló tejipari termékek fejlesztése
- Kíméletes technológiák fejlesztése a tejfeldolgozás területén az élelmiszer-minőség és -biztonság fokozása érdekében
Szilágyi Endre
- Szénhidrát-anyagcsere vizsgálatok
Bíró Attila
- Az endothelium patobiológiájának vizsgálata
- Növényi eredetű kémiai struktúrák hatásának vizsgálata a 2-es típusú cukorbetegség során fennálló hiperglikémiás körülményekre
- A meggy antocianinjainak potenciális pozitív biológiai hatása a mikrovaszkuláris szövődmények progressziójában
- Növényi hatóanyag műszeres analitikai vizsgálata
Dr. Homoki Judit
- Hatóanyag izolálás zöldségekből, gyümölcsökből, antioxidáns kapacitás meghatározása.
- Kromatográfiás eljárás fejlesztés.
- Biológiai minták vizsgálata: kismolekulájú antioxidánsok meghatározása.
- Enzim kinetikai mérések, Elisa mérések.
Kiss Dóra
- Élelmiszerek és takarmányok fehérjetartalmának és aminosav-összetételének meghatározása fotometriás módszerekkel
Nagy Vivien
- Sörtörköly, mint magas rost tartalmú melléktermék hasznosítási lehetőségei az élelmiszeriparban
Zurbó Zsófia
- Rezisztens keményítő és prebiotikumok előállítása oligo- és poliszacharidok
Szőllősi Erzsébet
- Takarmány-adalékanyag kémiai analízise, a hatókomponensek izolálása, mennyiségi és minőségi vizsgálata, elemzési feladatok elvégzése. Növényi minták antocianin profiljának meghatározása, műszeres analitikai módszerrel (UPLC, HPLC) minőségi és mennyiségi elemzése.
- Növényi minták antioxidáns hatású vegyületeinek kinyerése, beazonosítása és antioxidáns kapacitásának mérése.
Legutóbbi frissítés:
2022. 08. 01. 19:31