A Doktori iskola kutatási témái- Élelmiszertudományi Doktori Iskola

Dr. Pócsi István

  • Szekunder metabolit génklaszterek aktiválása Aspergillus nidulansban
  • Szekunder metabolit génklaszterek aktiválása  Fusarium verticillioidesben
  • Környezeti stressz hatások és bZip típusú transzkripciós faktorok szerepe a szekunder metabolit génklaszterek szabályozásában Aspergillus nidulansban

Dr. Emri Tamás

  • A szekunder anyagcsere szabályozásában részt vevő jelátviteli útvonalak azonosítása Aspergillus fajokban

Dr. Csiki Zoltán

  • A felnőtt liszt érzékenység klinikai sajátosságai

Dr. Szilvássy Zoltán

  • Diabetes és táplálkozás

Dr. Kovács Béla

  • Arzén és szelén analitikai módszerek kidolgozása HPLC-ICP-MS csatolt rendszerre és alkalmazása élelmiszerek és élelmiszer-alapanyagok vizsgálatára

Dr. Győri Zoltán

  • A különböző növényi eredetű élelmiszer alapanyagok ásványi anyag tartalom adatbázisának frissítése      
  • Azonos szőlőfajták antioxidáns tartalmának vizsgálata eltérő termesztési körülmények között

Dr. Fári Miklós

  • Új generációs levélfehérje előállítás, mint takarmány alapanyag és mint humán táplálék

Dr. Tamás János

  • Húsliszt és hemolglobin vértermék jellemzőinek spektrális értékelése
  • Szerves mezőgazdasági és élelmiszeripari hulladékok újrahasznosítása
  • Agroökológiai régiók szerepének értékelése a minőségi és fenntartható élelmiszertermelés során

Dr. Prokisch József

  • Nano méretű elemi szelén felvételi mechanizmusának vizsgálata állatkísérletekben stabil izotóppal dúsított mintákkal
  • A liofolizálás alkalmazási lehetőségei funkcionális élelmiszerek fejlesztésében

Dr. Tóth Brigitta

  • A szabad gyökök és a méregtelenítésben résztvevő enzimek aktivitásának kapcsolata az alternatív tápanyag-utánpótlásban                                            
  • Magas antioxidáns tartalmú növények táplálkozás-élettani összefüggése

Dr. Juhász Béla

  • Gyógyszer-étel interakciók szerepe a farmakoterápiában

Gálné Dr. Remenyik Judit

  • Inzulinérzékenységet növelő kémiai struktúrák termesztett gyümölcsökben
  • Termesztett zöldség-, gyümölcsfélék antioxidáns kapacitású vegyületeinek hatása a szervezet homeosztázisára

Dr. Zsombik László

  • Kása növények beltartalmi paramétereit meghatározó externális tényezők komplex vizsgálata

Dr. Dobránszki Judit

  • Abiotikus stresszfaktorok beltartalomra gyakorolt hatásainak vizsgálata szálas fehérjenövényeknél

Mendlerné Dr. Drienyovszki Nóra

  • Magas fehérjetartalmú növények alternatív felhasználása a humán táplálkozásban
Legutóbbi frissítés: 2022. 08. 01. 19:31