Dr. Pócsi István
- Szekunder metabolit génklaszterek aktiválása Aspergillus nidulansban
- Szekunder metabolit génklaszterek aktiválása Fusarium verticillioidesben
- Környezeti stressz hatások és bZip típusú transzkripciós faktorok szerepe a szekunder metabolit génklaszterek szabályozásában Aspergillus nidulansban
Dr. Emri Tamás
- A szekunder anyagcsere szabályozásában részt vevő jelátviteli útvonalak azonosítása Aspergillus fajokban
Dr. Csiki Zoltán
- A felnőtt liszt érzékenység klinikai sajátosságai
Dr. Szilvássy Zoltán
- Diabetes és táplálkozás
Dr. Kovács Béla
- Arzén és szelén analitikai módszerek kidolgozása HPLC-ICP-MS csatolt rendszerre és alkalmazása élelmiszerek és élelmiszer-alapanyagok vizsgálatára
Dr. Győri Zoltán
- A különböző növényi eredetű élelmiszer alapanyagok ásványi anyag tartalom adatbázisának frissítése
- Azonos szőlőfajták antioxidáns tartalmának vizsgálata eltérő termesztési körülmények között
Dr. Fári Miklós
- Új generációs levélfehérje előállítás, mint takarmány alapanyag és mint humán táplálék
Dr. Tamás János
- Húsliszt és hemolglobin vértermék jellemzőinek spektrális értékelése
- Szerves mezőgazdasági és élelmiszeripari hulladékok újrahasznosítása
- Agroökológiai régiók szerepének értékelése a minőségi és fenntartható élelmiszertermelés során
Dr. Prokisch József
- Nano méretű elemi szelén felvételi mechanizmusának vizsgálata állatkísérletekben stabil izotóppal dúsított mintákkal
- A liofolizálás alkalmazási lehetőségei funkcionális élelmiszerek fejlesztésében
Dr. Tóth Brigitta
- A szabad gyökök és a méregtelenítésben résztvevő enzimek aktivitásának kapcsolata az alternatív tápanyag-utánpótlásban
- Magas antioxidáns tartalmú növények táplálkozás-élettani összefüggése
Dr. Juhász Béla
- Gyógyszer-étel interakciók szerepe a farmakoterápiában
Gálné Dr. Remenyik Judit
- Inzulinérzékenységet növelő kémiai struktúrák termesztett gyümölcsökben
- Termesztett zöldség-, gyümölcsfélék antioxidáns kapacitású vegyületeinek hatása a szervezet homeosztázisára
Dr. Zsombik László
- Kása növények beltartalmi paramétereit meghatározó externális tényezők komplex vizsgálata
Dr. Dobránszki Judit
- Abiotikus stresszfaktorok beltartalomra gyakorolt hatásainak vizsgálata szálas fehérjenövényeknél
Mendlerné Dr. Drienyovszki Nóra
- Magas fehérjetartalmú növények alternatív felhasználása a humán táplálkozásban
Legutóbbi frissítés:
2022. 08. 01. 19:31