Élelmiszermérnöki

Az élelmiszermérnöki alapszakon a hallgatók olyan alapismereteket  szerezhetnek,  amelyek  birtokában élelmiszeripari  üzemekben  termelésirányítók  lehetnek.  A  szakon  megismerkednek  az  élelmiszeripari feldolgozástechnológiák alapvető elemeivel, műveleteivel és folyamataival, gépesítési és automatizálási kérdéseivel, lehetőségeivel. Mivel mind a termelés, mind a termékfejlesztés és a táplálkozástudomány követelményeinek való megfelelés miatt fontos a szükséges analitikai ismeretek megléte, a képzés kiemelt eleme az általános és élelmiszeranalitikai eljárások alkalmazási lehetőségeinek és módjainak megismerése is. A minőségügyi és a gazdasági tantárgyakkal kiegészülve, a végzett élelmiszermérnök hallgatók alkalmasak lesznek az élelmiszer-előállítás és -forgalmazás bármely területén való helytállásra.

Duális képzésben is indul.

Tanterv

Képzési és kimeneti követelmények

Dr. Sipos Péter
szakfelelős

Frissítés dátuma: 2021.01.15.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.