Beszámoló a MÉK-en 2016. november 22-én megrendezett TDK Konferenciáról

A konferenciára összesen 59 hallgató jelentkezett és 58 dolgozat került bemutatásra. A jelentkezők többsége a DE MÉK hallgatója, de a DE GTK és a DE TTK karokról is érkezett nevezés. A konferencián 5 külföldi hallgató is tartott előadást. Az induló hallgatók munkáját összesen 57 konzulens segítette.

A hallgatók nyolc szekcióban mutathatták be munkáikat. A legtöbb hallgató a Növénytudományi Szekcióban indult, 11 hallgató mutatkozott be ebben a szekcióban. A második legnépesebb a Természetvédelmi és az Agrár-környzetgazdálkodás Szekciók voltak 8 hallgatóval, a többi szekcióban is 5-7 hallgató mutatta be kutatási eredményeit. A konferencián 31 BSc. és 27 MSc. hallgató tartott előadást.
A bíráló bizottságok munkájában összesen 40 bíráló bizottsági tag vett részt, akiknek legnagyobb része karunk oktatója
és hallgatója, de a konferencia színvonalát emelte a néhány, szakmai szervezetektől bírálóként meghívott bizottsági tag.
Az egyes szekcióüléseken közreadott jelenléti ívek adatainak alapján összesen 280 fő vett részt hallgatóként a nyolc szekcióban megtartott előadásokon. A legtöbb érdeklődőt a Természetvédelmi Szekció vonzotta, 61 fő regisztrálta részvételét ezen a szekcióülésen.
A szekcióelnökök értékelése alapján az előadások magas színvonalúak voltak. Az előadások és a prezentációk összeállítása a hallgatók jártasságát bizonyítja, a bizottságok javaslatára kiválasztásra kerültek az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára nevezendő hallgatók is.

A kari TDK konferencia 2016. november 22-i programja itt megtekinthető.

Az elért eredmények megtekinthetőek ide kattintva.

Összeállította:

Dr. Juhász Lajosm egyetemi docens, kari TDT elnök                                      
Dr. Gyüre Péter, egyetemi adjunktus, kari TDT titkár

    Frissítés dátuma: 2017.07.03.


    Tisztelt Felhasználó!

     

    A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

    A tájékoztatót megismertem.