Agrár Múzeum

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar által fenntartott Agrár Múzeum működtetésének elsődleges célja, hogy a múzeumban felhalmozott tudás (tárgyi és archív anyag, tapasztalat) közvetlenül kapcsolódjon be a felsőoktatásba, és az egyetem polgáraihoz közelebb hozza a múzeumot, mint tudástárat és művelődési intézményt.

A múzeumban két állandó kiállítás tekinthető meg: "Agrárörökségünk - Az alföldi paraszti gazdálkodás a 18-19. században", illetve "A debreceni agrár-felsőoktatás hagyományai" című intézménytörténeti kiállítás.

A tárlatokat mindazoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a magyar mezőgazdasági kultúra, a hazai agrár-felsőoktatás története iránt. Ajánljuk azoknak, akiknek az intézmény az alma matert jelenti és végül azoknak, akik betekintést szeretnének kapni az agrártudomány hazai fejlődésének történetébe.

Az állandó kiállítások mellett az Agrár Múzeum Kisgalériájában képzőművészeti és szakmai, tematikus időszaki kiállítások is látogathatók.

Nyitva tartás:

  • Hétfő - Csütörtök: 14.00-16.00
  • Péntek: 08.00-12.00

Csoportok bejelentkezése, illetve a nyitvatartási időn túli látogatás előzetes egyeztetés alapján a  06-52-508-444/88489-es telefonszámon lehetséges.

A kiállítások megtekintése ingyenes!

A kiállítások helye:

DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Főépület
4032 Debrecen, Böszörményi út 138.

 

Múzeum folyosó Múzeum bejárat

 

Legutóbbi frissítés: 2022. 11. 30. 13:35