Gólpassz a XXI. században!

2018, december 5 - 16:00
Mit tanulhatsz, hogy e században játékban maradj?

December 4-én tartottuk Kari nyílt napunkat a hagyomány és megújulás jegyében. Az eseményre Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Szatmár, Békés és Csongrád megyékből érkeztek végzős középiskolás diákok, kísérő tanárok, szülők. Az ősszel induló szakjaink dékánhelyettesi bemutatása után a szakok standjainál a szakok vezetőivel, oktatóival, gyakorlati szakemberekkel, hallgatókkal találkozhattak az érdeklődők, interaktív módon benyomást is kaphattak leendő tanulmányaikról. Megtudhatták, hogy mi vár a XXI. század mezőgazdászára. Precíziós, energiatakarékos, nyomonkövetett, gazdaságos termékelőállítás, a biotechnológia, az informatika, a műszaki tudományok eredményeinek mindennapi használata, mindeközben a környezet, természeti értékek a vízkészletek megóvása. Karunk az új, az egész élelmiszerláncot lefedő kutatási infrastruktúráját állítja az oktatás szolgálatába. A képzésünkben kiemelt figyelmet fordítunk a készségek fejlesztésére, a csoportos, projekt alapú tevékenységekre. A Debreceni Egyetem sportegyetem. Szinte minden karunkon van élsportoló. Hetényi Zoltán vadgazda mérnök szakos hallgatónk, a DEAC jégkorong csapatának kapusa, hétszeres magyar bajnok és nyolcvanszoros magyar válogatott a sport és a hallgatói élet összegegyeztetéséről győzte meg a diákokat. A hallgatókat élénk diákélet várja, melynek csúcspontjai a gólyatábor, a felezés, a gólyabál, a sárgulás, és a kari nap. A nyílt nap programját Cheerladers’ show, és a debreceni hallgatói élet főbb állomásait bemutató Campus túra zárta. Campus túra keretében bejárhatták a Böszörményi úti Campus létesítményeit, a Hallabort, az Élelmiszeripari Innovációs Üzemet, majd a Debreceni Egyetem főépületét. Ezt követően a nagyerdei Stadiont és a Hallt is megtekinthették. Az érdeklődők a Lovasakadémián is látogatást tettek.

 

A 2019/20-as tanévben a lótenyésztő és lovassport szervező mérnöki alapszakot, a ménesgazda felsőoktatási szakot, a mezőgazdasági mérnök asszisztens felsőoktatási szakot, a mezőgazdasági mérnök alapszakot, az élelmiszermérnöki, a kertészmérnöki, a természetvédelmi mérnöki és a vadgazda mérnöki alapszakokat indítjuk.

A tehetséggondozás műhelyei a Kerpely Kálmán és a Tormay Béla szakkollégiumok. A környezetvédelmi tudatosságért a Hallgatói Önkormányzat a Környezetvédelmi Bizottsága sokat tesz. Ők is az érdeklődő diákok rendelkezésére álltak.

 

Felvételi jelentkezési határidő: 2019. február 15.

A felvételihez kapcsolódó kérdéseikkel a következő elérhetőségeket kereshetik az érdeklődők: , 0652/508-409, 0652/508-411

A kari nyílt napon készült felvételek.

 

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ