Agrár Múzeum

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar által fenntartott Agrár Múzeum működtetésének elsődleges célja, hogy a múzeumban felhalmozott tudás (tárgyi és archív anyag, tapasztalat) közvetlenül kapcsolódjon be a felsőoktatásba, és az egyetem polgáraihoz közelebb hozza a múzeumot, mint tudástárat és művelődési intézményt.

A múzeumban megtekinthető "A debreceni agrár-felsőoktatás hagyományai" című intézménytörténeti állandó kiállítás.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara által fenntartott, “Agrármúzeumként” emlegetett gyűjtemény létrehozásának célja az volt, hogy a debreceni agrár felsőoktatás több mint 150 éves múltjának fellelhető dokumentumai,emlékei, tárgyi eszközei segítségével bemutassuk az itt folyó oktatási és kutatási tevékenység történetét, az alapítástól a jelen állapotokig.

A tárlat megtekintését ajánljuk mindazoknak, akik érdeklődnek a magyar mezőgazdasági kultúra és a hazai felső szintű agrárképzés története iránt. Figyelmébe ajánljuk azoknak,  kiknek intézményünk az alma matert jelenti, azoknak, akik betekintést szeretnének nyerni az agrártudomány hazai fejlődésének történetébe és nem utolsó sorban azoknak, akik a pályaválasztás élethelyzetében e nemes szakmát kívánják választani.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. 

A tárlat látogatása ingyenes.

Helye: DE Agrárcampus, Debrecen, Böszörményi út 138. “A”épület

Látogatási ideje:  a kar nyitvatartási idejében, bejelentkezés alapján.

Jelentkezés:  Varga Antal: 52/ 508-444 telefonszámon

A tárlatokat mindazoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a magyar mezőgazdasági kultúra, a hazai agrár-felsőoktatás története iránt. Ajánljuk azoknak, akiknek az intézmény az alma matert jelenti és végül azoknak, akik betekintést szeretnének kapni az agrártudomány hazai fejlődésének történetébe.

 

 

 
 

Frissítés dátuma: 2022.08.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.