A kar küldetése

A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar küldetése a multifunkciós mezőgazdaság és a vidék fejlesztése az Észak-Alföldi Régióban és Kelet-Magyarországon. Az intézmény ennek megfelelően az elsődleges szakemberképzésen túl regionális, országos, illetve nemzetközi kutatási és szaktanácsadási feladatokat is ellát. A fenntartható mezőgazdaság és vidékfejlesztés követelményeinek megfelelően bővültek oktatási-képzési, kutatási területeink. A tudományok egymás közötti kapcsolata egyre erősödik, ami közép- és hosszútávon is kívánatos. Törekvésünk akár jelszóként is használható: „sokszínű képzés – átjárhatóság”.

Oktatási programjaink felépítésükben, szerkezetükben rugalmasak, tartalmukban sokszínűek. Képzések személyi és infrastrukturális feltételeivel rendelkezik a Kar. Célunk magas színvonalú hallgatói és kutatói laboratóriumok kialakítása, valamint azok alkalmazása kiváló képességekkel rendelkező hallgatók képzésére. A speciális, nagy értékű műszerek és speciális mérési eljárások, világszínvonalú kutatómunkák kivitelezését teszik lehetővé. Akkreditált laboratóriumunk lehetőséget nyújt olyan szegmensek támogatására, amelyek folyamatos piaci igényeket elégítenek ki.

A Karon működő és egyre szélesebb területekre kiterjedő doktori iskolák (növénytermesztési, kertészeti, valamint állattudományi, továbbá élelmiszer- és táplálkozástudományi) – és azok doktori programjai – megfelelő hátteret nyújtanak a tehetséges fiatalok tudományos továbbképzéséhez.

Frissítés dátuma: 2020.10.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.