Kreditelismerés

Kreditelismerési eljárás az általános felvételi eljárásban mesterképzésre jelentkezőknek

  • Minden mesterképzési szak képzési és kimeneti követelményei (KKK) rögzítik, hogy a képzésre történő belépésnél mely alapképzésben szerzett szakok fogadhatók el előzményként. A  Szakok bemutatása menüpontban minden szak KKK-ja elérhető.
  • A-típusú bemenethez tartoznak a teljes kreditérték beszámítással figyelembe vehető szakok (lásd: KKK - 4.1. pont). Az ilyen végzettséggel jelentkezőknek nem kell kreditelismerési kérelmet benyújtaniuk, és határozatot sem kapnak.
  • Mesterképzésre történő jelentkezéskor a kreditelismerési kérelmet csak B- (lásd: KKK - 4.2. pont) vagy C-típusú (lásd: KKK - 4.3. pont) bemenet esetén kell beadni.
  • Kérem, hogy a kitöltött kreditelismerési kérelemhez csatolják oklevélmellékletük fénymásolatát. Amennyiben nem rendelkeznek oklevélmelléklettel, csatolják leckekönyvük fénymásolatát.
  • A kreditelismerési kérelem beküldési határideje: keresztféléves eljárás esetén november 15., általános eljárás esetén február 15.
  • A kreditelismerési kérelem elbírálásának eredményéről határozatot postázunk/emailezünk a jelentkezőnek.
  • A felvételi szakmai elbeszélgetés ideje:

Az egyes szakokról, szakcsoportokból érkező hallgatók részére tipikusan előírt keditpótló modulok (növényorvosi szakon tárgylisták) a Hallgatóknak / Tantervek menüpont alatt olvashatók.

Témakörök a felvételi elbeszélgetéshez

Frissítés dátuma: 2021.01.05.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.